Ste tiež zástancom toho, že ohrievané rezne nie sú rezne? Možno nemáte radi rezne na druhý deň z jedného jednoduchého dôvodu. Jednoducho ich zle zohrievate. Ako ohrievate rezne, aby si zachovali čo najlepšiu chuť a štruktúru? A čo je najväčším zabijakom rezňov?
Zabudnite na mikrovlnnú rúru
Najjednoduchší spôsob je ohriať rezeň vrátane prílohy v mikrovlnnej rúre. Je to pochopiteľné, je to ospravedlniteľné, ale jednoducho to bude chutiť hrozne. Takže to nerobte.
Ak sa stále nechcete vzdať pohodlného spôsobu ohrievania rezňov, tu je niekoľko rád, ako to urobiť najlepšie. Rezeň položte na papierovú utierku a vrch potrite lyžičkou masla. Bude chutiť. Len ho týmto spôsobom neohrievajte dvakrát, pretože rezeň sa potom stáva takmer nepožívateľným. A nezabudnite pri ohrievaní rezeň zakryť pokrievkou.
Aký druh rezňa sa oplatí ohrievať?
V ideálnom prípade ohrievajte len jeden deň staré a dobre uskladnené rezne. To znamená nechať čerstvé rezne vychladnúť a potom ich uložiť do vzduchotesnej dózy na potraviny. Radšej ich nedávajte na tanier pod igelitové vrecko, pretože už tento krok môže znížiť následnú kvalitu ohrievaných rezňov. Krabicu s rezňami ihneď vložte do chladničky.
Ohrievajte filé v rúre
Najlepším možným riešením je ohrievanie rezňov v horúcej rúre. Predhrejte ju na 160 °C. Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie a položte naň filé, ktoré ste už pred 30 minútami vybrali z chladničky, aby si zvykli na izbovú teplotu. Rezne pomaly ohrievajte v rúre, približne 5 minút z každej strany. Po vybratí rezňov z rúry ich nechajte dve minúty odpočívať, kým sa teplo vo vnútri mäsa rozloží a trojvrstva získa svoju chrumkavosť.
Môžete vyskúšať aj smaženie na panvici
Celkom logicky prichádza do úvahy aj možnosť ohrievania rezňov na panvici. Rozpáľte tenkú vrstvu tuku a opečte mäso z oboch strán. Bude vám to trvať približne 40 sekúnd. A rezeň bude tiež chutiť takmer rovnako dobre ako čerstvý.