Takto si v zahraničí robia domácu zmrzlinu. Už nikdy nebudete chcieť inú. Recept tu

domaca zmrzlina recept
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Leto je tu a s ním aj neodolateľná chuť na chladené dobroty. Čo by sme si mohli viac pochutiť na horúci letný deň ako lahodnú domácu zmrzlinu? Dnes vám prinášame tri jednoduché recepty, ktoré zvládnu pripraviť aj vaše deti.

Recept č. 1: Pistáciová zmrzlina

Potrebujeme:

  • 4 žĺtky
  • 100 g kryštálového cukru
  • 200 ml mlieka
  • 100 g pistáciovej pasty
  • 100 g kryštálového cukru
  • 200 ml smotany na šľahanie

Postup:

  1. Do hlbokej misky pridáme žĺtky a nasypeme cukor. S pomocou mixéra šľaháme 7-8 minút, kým nezískame krémovú konzistenciu.
  2. Do tejto zmesi pridáme mlieko a pistáciovú pastu.
  3. V druhej míske vyšľaháme smotanu. Potom pridáme pistáciový krém a dôkladne premiešame.
  4. Zmes prelejeme do formy a vložíme ju do mrazničky na približne 3 hodiny.

Recept č. 2: Kakaová zmrzlina

Potrebujeme:

  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 2 polievkové lyžice nesladeného kakaa
  • 100 g kondenzovaného mlieka

Postup:

  1. V miske vyšľaháme smotanu na krém.
  2. Pridáme kakao a opäť premiešame.
  3. Postupne pridávame kondenzované mlieko a dôkladne premiešame.
  4. Zmes prelejeme do formy a vložíme ju na 3 hodiny do mrazničky.

Recept č. 3: Malinová zmrzlina

Potrebujeme:

  • Mrazené maliny
  • Sladidlo podľa chuti (napr. med)
  • 200 ml smotany na šľahanie

Postup:

  1. Do nádoby od mixéra pridáme mrazené maliny.
  2. Osladíme ich medom podľa chuti a vyšľaháme ich do hladkej zmesi.
  3. V hlbokej miske vyšľaháme smotanu.
  4. Pridáme malinovú zmes a všetko dobre rozmixujeme.
  5. Hotovú zmes prelejeme do formy a vložíme ju na 3 hodiny do mrazničky.

Po uplynutí správneho času si môžeme vychutnať naše osviežujúce výtvory. Sú vhodné nielen na letné dni, ale aj na akúkoľvek inú príležitosť, kedy túžime po osviežení a sladkom potešení.

Takže si vyberte recept, pridajte doň kreativitu a začnite vytvárať svoju vlastnú lahodnú zmrzlinu. Výsledkom budú jemné, chutné a osviežujúce dobroty, ktoré si budete chcieť vychutnať stále znova. Dobrú chuť!


Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Volám sa Mgr. Kamil Selecký a študoval som históriu na Fakulte humanitných vied v Banskej Bystrici. Písaniu sa venujem amatérsky od roku 2018, no za ten čas som si našiel vlastný štýl a publikum, ktorému ponúkam najmä praktické rady pre bežných ľudí – od záhradkárskych tipov, cez triky do domácnosti, až po zdravé a jednoduché recepty. Verím, že aj malé zlepšenia v každodennom živote môžu priniesť veľký rozdiel. Okrem písania pracujem ako grafik a marketér na voľnej nohe. Marketingu som sa venoval aj počas zamestnaní pre viaceré firmy, no dnes ma napĺňa sloboda kreativity a vlastné projekty, vrátane práce na sociálnych sieťach. Vo voľnom čase si rád zahrám amatérsky futbal, pracujem v záhrade alebo skúšam niečo nové, čo by mohlo zaujať aj mojich čitateľov. Píšem pre ľudí, ako som ja – zvedavých, praktických a s chuťou objavovať jednoduché, no užitočné riešenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *