Táto ingrediencia v praženici posilní váš mozog. Obsahuje niečo dôležité

prazenica 1
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Praženica na masle nie je len rýchle riešenie pre hladné ráno. Je to jedlo plné cenných živín, ktoré podporujú činnosť mozgu, udržiavajú stabilnú hladinu energie a prospievajú celkovému zdraviu.

prazenica 1

Vajcia patria medzi najlepšie prírodné zdroje cholínu – látky, ktorá je nevyhnutná pre správne fungovanie nervovej sústavy, pamäť a koncentráciu. Okrem toho obsahujú plnohodnotné bielkoviny, ktoré regenerujú tkanivá a pomáhajú stabilizovať hladinu cukru v krvi, čím predchádzajú náhlym výkyvom energie.

Chcete mať prehľad? Toto dnes najviac zaujalo ľudí
Pridajte to do akejkoľvek polievky a stane sa ochranou vašej imunity

Prečo je maslo dôležité

Maslo v praženici neplní len chuťovú úlohu. Je zdrojom tukov, ktoré pomáhajú telu vstrebávať vitamíny rozpustné v tukoch – A, D, E a K. Tieto vitamíny podporujú dobrý zrak, silnú imunitu aj zdravé kosti.

📱 Súťaž o telefón v hodnote 1000€
👉 Sledujte náš Facebook
Chcete mať prehľad? Toto dnes najviac zaujalo ľudí
Stačí jedna malá vec položená na banánoch. Vydržia čerstvé niekoľko dní

Praženica pripravená na masle je zároveň bohatá na vitamíny D, B12 a A a obsahuje aj luteín a zeaxantín – antioxidanty, ktoré chránia oči pred únavou a predčasným starnutím.

Tip na zdravé podávanie

Ak praženicu doplníte o čerstvú zeleninu alebo kúsok celozrnného pečiva, získate jedlo, ktoré nielen zasýti, ale aj podporí hormonálnu rovnováhu, sústredenie a prirodzené regeneračné procesy v tele.

Najjednoduchší recept na jemnú praženicu

Ingrediencie:

  • 3 slepačie vajcia
  • 1 čajová lyžička prepusteného masla (ghí)
  • štipka soli
Chcete mať prehľad? Toto dnes najviac zaujalo ľudí
Tajomstvo nadýchanej praženice. Zabudnite na maslo, stačí pridať kúsok tohto

Postup:

  1. Na panvici rozohrejte maslo na miernom ohni.
  2. Rozklepnite vajcia priamo na panvicu a jemne miešajte.
  3. Keď sa začnú zrážať (asi po 2–5 minútach), osoľte ich podľa chuti.
  4. Odstavte, keď dosiahnete požadovanú konzistenciu, a ihneď podávajte.

Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *