Tieto šišky sú ideálne pre lenivých. Zvládnete ich za 20 minút a bez miesenia cesta

sisky recept 1
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Fašiangy sú časom sladkých dobrôt – na stoloch nesmú chýbať šišky, fánky či lievance. Tradičné recepty však často vyžadujú veľa času a trpezlivosti, čo si nie každý môže dovoliť.

Našťastie existuje rýchle riešenie – bleskové tvarohové šišky, ktoré pripravíte len za 20 minút! Sú nadýchané, voňavé a nevyžadujú miesenie cesta. Stačí pár základných ingrediencií a mixér.

Jednoduché suroviny – všetko, čo máte doma

Ako už názov napovedá, hlavnou ingredienciou týchto šišiek je tvaroh. Ostatné suroviny patria k bežnej výbave každej kuchyne, takže je veľká šanca, že ich už máte poruke.

Čo budete potrebovať?

  • 250 g tvarohu
  • 1 vajce
  • 4 lyžice múky
  • 1 lyžica vanilkového cukru
  • ½ lyžičky prášku do pečiva
  • olej na vyprážanie

Ako pripraviť rýchle tvarohové šišky?

Tento recept je ideálny pre začiatočníkov aj pre tých, ktorí nechcú tráviť hodiny v kuchyni. Príprava je jednoduchá a pozostáva z troch krokov:

  1. Zmiešajte suroviny
    Do mixéra vložte tvaroh, vanilkový cukor, vajce a prášok do pečiva. Všetko spolu rozmixujte dohladka. Potom pridajte múku a dôkladne premiešajte, aby vzniklo jednotné, mierne lepivé cesto.
  2. Tvarovanie šišiek
    Dosku jemne posypte múkou a z pripraveného cesta vytvarujte malé guľôčky. Najjednoduchšie je naberať cesto lyžicou, aby boli šišky rovnomerné.
  3. Vyprážanie
    V hrnci alebo na hlbokej panvici rozohrejte olej. Keď bude dostatočne horúci, vložte šišky a smažte ich dozlatista zo všetkých strán. Po upečení ich nechajte odkvapkať na papierovej utierke.

Ako servírovať tvarohové šišky?

Tieto šišky chutia skvele samy o sebe, ale môžete ich ešte vylepšiť rôznymi prísadami. Tradične sa posýpajú práškovým cukrom alebo polievajú polevou, no výbornou voľbou je aj škoricová posýpka. Na jej prípravu stačí zmiešať dve lyžice cukru s lyžičkou škorice a v tejto zmesi šišky obaliť.

Ak máte radi plnené šišky, môžete do nich pridať ovocný džem, marmeládu alebo čokoládový krém. Táto verzia si určite získa najmä deti!


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Volám sa Mgr. Kamil Selecký a študoval som históriu na Fakulte humanitných vied v Banskej Bystrici. Písaniu sa venujem amatérsky od roku 2018, no za ten čas som si našiel vlastný štýl a publikum, ktorému ponúkam najmä praktické rady pre bežných ľudí – od záhradkárskych tipov, cez triky do domácnosti, až po zdravé a jednoduché recepty. Verím, že aj malé zlepšenia v každodennom živote môžu priniesť veľký rozdiel. Okrem písania pracujem ako grafik a marketér na voľnej nohe. Marketingu som sa venoval aj počas zamestnaní pre viaceré firmy, no dnes ma napĺňa sloboda kreativity a vlastné projekty, vrátane práce na sociálnych sieťach. Vo voľnom čase si rád zahrám amatérsky futbal, pracujem v záhrade alebo skúšam niečo nové, čo by mohlo zaujať aj mojich čitateľov. Píšem pre ľudí, ako som ja – zvedavých, praktických a s chuťou objavovať jednoduché, no užitočné riešenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *