Týmto trikom vám vydržia vajíčka čerstvé veľmi dlho. Zabúda sa na to

vajcia vajicka plenum sk
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Mnohí chovatelia sliepok dobre poznajú situáciu, keď majú v chladničke viac vajec, než stihnú spotrebovať. Podobne sa môže stať, že si prinesiete plný tanier vajec od priateľov z vidieka alebo narazíte na výhodnú akciu v obchode. Otázka je jasná – ako zabrániť tomu, aby sa pokazili?

Možností je viac, než si myslíte. Kým niektorí vajcia rýchlo spotrebujú vo varení, iní hľadajú praktické spôsoby, ako ich uchovať dlhšie.

Chcete mať prehľad? Toto dnes najviac zaujalo ľudí
Šéfkuchár prezradil, prečo vždy zapichne vidličku do zemiaku

Uvarené vajcia ako prvá záchrana

Jedným z jednoduchých riešení je uvariť časť vajec natvrdo. V tejto podobe vydržia o niečo dlhšie a dajú sa postupne konzumovať – či už samotné, v šalátoch alebo ako doplnok do rôznych jedál.

Mrazenie vajec – funguje to lepšie, než by ste čakali

Málokto vie, že vajcia sa dajú bez problémov zmraziť. Stačí ich rozbiť do misky, rozšľahať a naliať napríklad do formy na ľadové kocky. Po stuhnutí ich môžete ponechať v tejto podobe alebo presunúť do uzatvárateľnej nádoby.

Chcete mať prehľad? Toto dnes najviac zaujalo ľudí
Začni si kupovať tento chlieb. Zlepší sa vám trávenie a budete sa cítiť lepšie

Pri používaní ich najskôr nechajte pomaly rozmraziť v chladničke a až potom na izbovej teplote. Ak chcete byť ešte praktickejší, rozdeľte si žĺtky a bielky zvlášť – do žĺtkov sa odporúča pridať trochu soli alebo cukru, aby si udržali správnu konzistenciu. Takto budete mať pri pečení vždy pripravený presne ten diel vajec, ktorý potrebujete.

Vajíčka ako univerzálna ingrediencia

Ak vás predstava mrazených vajec neláka, stále máte širokú paletu možností, ako ich využiť. Sú neodmysliteľnou súčasťou sladkého pečiva a dezertov, no rovnako dobre sa hodia do nátierok, raňajkových klasík či teplých večerí.

Chcete mať prehľad? Toto dnes najviac zaujalo ľudí
Nejedzte túto tekvicu, je jedovatá. Podľa tohto ju spoznáte

Od luxusných benediktínskych vajíčok cez miešané vajcia až po tradičnú kôprovú omáčku – fantázii sa medze nekladú. A ak chcete niečo rýchle, vyprážané vajíčka nikdy nesklamú.


Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Volám sa Viktória Stovičková, mám 25 rokov a hoci som vyštudovala strednú zdravotnícku školu v Nitre, dnes je mojím hlavným „povolaním“ mamička na plný úväzok. Starám sa o svoju ročnú dcérku, ktorá mi síce dáva zabrať, ale zároveň mi ukazuje krásu v každodenných momentoch. Kedysi som aktívne hrávala tenis, no dnes som našla novú vášeň v zdravom životnom štýle, varení a písaní. Rada skúšam nové zdravé recepty, varím, pečiem, a venujem sa aj tvorbe jedálničkov online. Popri starostlivosti o domácnosť si vždy nájdem chvíľku aj na cvičenie, ktoré mi pomáha udržiavať si energiu a rovnováhu. Písanie článkov je pre mňa formou oddychu a sebarealizácie. Zistila som, že ma baví zdieľať tipy, nápady a inšpirácie, ktoré môžu pomôcť aj iným – najmä ženám a maminám, ktoré hľadajú rovnováhu medzi rodinou, zdravím a sebou samými.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *