Vezmite cibuľu a viečko z pohára. Tento patent vynašiel skutočný génius

cibula vrchnak
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Cibuľa patrí medzi tie suroviny, ktoré nájdeme v takmer každej kuchyni. Používame ju ako základ polievok, omáčok či mäsitých jedál.

No málokto si uvedomuje, že práve cibuľa môže byť aj hlavnou hviezdou na tanieri – a to nielen v hlavnom chode, ale aj ako chrumkavá večerná pochúťka.

V nasledujúcom článku sa pozrieme nielen na to, prečo by mala mať cibuľa pevné miesto v našom jedálničku, ale aj na jednoduchý recept, ktorý si zamilujete už po prvom súste.

Prečo zaradiť cibuľu do jedálnička?

Nie je to len o chuti. Cibuľa je plná živín, ktoré pozitívne ovplyvňujú náš organizmus. Obsahuje vysoké množstvo vitamínu C, ktorý podporuje imunitu, a vitamínu B6, dôležitého pre správne fungovanie nervového systému. Okrem toho je bohatá na minerály ako draslík, vápnik, železo a chróm. Tieto látky zohrávajú kľúčovú úlohu v procese metabolizmu a udržiavaní rovnováhy telesných funkcií.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
O pár dní zasiahnu Slovensko extrémne teploty. Predpoveď varuje pred monzúnmi

Cibuľa je tiež skvelým zdrojom vlákniny. Pravidelná konzumácia vlákniny prispieva k zdraviu tráviaceho systému, znižuje hladinu cholesterolu a pomáha pri regulácii hmotnosti.

Rýchla a chutná pochúťka zo smaženej cibule

Ak hľadáte niečo jednoduché, no zároveň netradičné na večer k filmu alebo ako pohostenie pre návštevu, smažená cibuľa je výbornou voľbou. Príprava je nenáročná a výsledok vás milo prekvapí svojou chuťou aj chrumkavosťou.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Muž, ktorý sa bránil medvedici sekerou dostal pekne mastnú pokutu

Ingrediencie:

  • 2 väčšie cibule
  • 100 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 200 g hladkej múky
  • ¼ čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • Olej na vyprážanie

Postup prípravy:

  1. Príprava cibule:
    Očistite cibuľu, umyte a osušte. Položte ju na viečko zo zaváraninového pohára a nakrájajte na krúžky – tak, aby jednotlivé vrstvy ostali spojené.
  2. Namáčanie:
    Krúžky vložte do misky so studenou vodou a nechajte ich tam odpočívať asi hodinu. Počas tejto doby dvakrát vymeňte vodu, čím sa z cibule odstráni príliš silná štipľavosť.
  3. Príprava cesta:
    V jednej miske zmiešajte mlieko s dvoma vajíčkami. V druhej miske spojte múku, korenie, soľ a papriku.
  4. Obaľovanie:
    Po uplynutí hodiny krúžky vyberte, dôkladne osušte papierovou utierkou a obalte ich najskôr v suchej zmesi. Uistite sa, že múčna zmes sa dostane aj medzi vrstvy cibule. Potom ich namočte do mlieka s vajíčkami a ešte raz obaľte v múke s korením.
  5. Smaženie:
    Krúžky smažte v hlbokom oleji, až kým nebudú zlatohnedé a chrumkavé. Po vybratí ich nechajte odkvapkať na papierovej utierke, aby ste sa zbavili prebytočného tuku.
Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Medveď deň po dni chodí každé ráno k domu na Kysuciach
Pokrojona cebula b3e816036c
Smazona cebula 93ea745807

Výsledok? Lahodná a voňavá pochúťka, ktorá poteší všetky chuťové poháriky. Skvele sa hodí ako večerný snack alebo aj ako netradičná príloha k mäsovým jedlám.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Redakcia Plénum.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *