Zamrazte vajíčka a takto si na nich nabrúsite nože

noz vajicka
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

V kuchyni je žiaduce mať dobre nabrúsený nôž. S jeho pomocou môžete rýchlo a presne krájať, dokonca aj mäso. Bohužiaľ, časom sa každý z nich začne otupovať. Našťastie existujú spôsoby, ako ich naostriť bez použitia špeciálneho príslušenstva. Tu je náš odporúčaný ekologický ostrič nožov.

Je prirodzené, že čepele nožov sa po dlhšom používaní môžu otupiť. Môžete vykonať test na kontrolu ich stavu. Ak nie ste schopní nožom nakrájať ani paradajku, znamená to, že je potrebné ho nabrúsiť. Vyskúšajte náš patent s vajíčkom!

Ako nabrúsiť nôž?

Našťastie na to nepotrebujete profesionálne brúsky. Môžete použiť domáce metódy, ktoré rýchlo vrátia vašim nožom správnu ostrosť. A to za krátky čas. Ide o lacnejšiu alternatívu k brúskam, ktoré si môžete kúpiť v obchode. Ich cena je často 7 – 18€ v prípade ručných, zatiaľ čo elektrické diamantové brúsky stoja aj viac ako 70 eur! Na domáce brúsenie nožov môžete použiť mnoho bežných výrobkov.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Polícia od pondelka spúšťa akciu. Vodiči si musia dať veľký pozor

My zvyčajne používame vajcia a zubnú pastu. Je to ekologický a jednoduchý spôsob a výsledok sa dá porovnať s použitím brúsok. Pri prvej možnosti vezmite niekoľko vajec a rozbite ich do misky.

Škrupiny vložte do formy, napríklad do formičky na kocky ľadu, a mierne ich rozdrvte, potom ich zalejte vodou a vložte do mrazničky na 4 – 5 hod. Potom zmrazené kocky vyberte a pomocou noža ich nabrúste, pričom ich ťahajte pod uhlom 15 – 20 stupňov.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Špeciálne hnojivo pre priesady paradajok. Stonky budú hrubé a korene silné a zdravé

Video návod tu:

Ekologická brúska na nože

Zubná pasta vám nôž nielen nabrúsi, ale aj vyčistí a dezinfikuje. Je to domáci prostriedok 2 v 1 a látka, ktorú obsahuje, umožňuje aj lepšie trenie počas procesu ostrenia. Ako ju používať? Jednoducho ho naneste v hojnej dávke na nôž, ktorý chcete naostriť. Mala by pokryť celú čepeľ a potom ju na minútu odložte. Po uplynutí tejto doby vezmite malý dezertný tanier a otočte ho hore dnom.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Rastlina, ktorá chráni proti kliešťom. Dajte si ju do vrecka a máte pokoj

Vytvoríte z neho akýsi brúsny kameň. Keď ho otočíte, posypte jeho dno lyžicou soli a pridajte trochu octu, potom soľ rozotrite po okraji dna, ale tak, aby ho nepokryla. Nakoniec chvíľu počkajte, kým vyschne. Teraz je čas pustiť sa do ostrenia.

Vezmite nôž a prejdite ním zhora nadol pozdĺž okraja taniera – ideálne pod uhlom 20 stupňov, potom očistite zvyšky pasty. Po niekoľkých minútach bude jeho čepeľ opäť ostrá a pripravená na použitie a vy si všimnete výrazný rozdiel v jeho používaní.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Redakcia Plénum.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *