Kečup je obľúbenou prísadou do mnohých jedál. Dávame si ho na sendviče, pridávame ho k obedu alebo večeri. Ukazuje sa však, že má viac než len kulinárske využitie. Niekedy sa ho oplatí použiť netradičným spôsobom, aby sme si poradili s odolnými škvrnami.
Tentoraz namiesto toho, aby ste kečup pridali do niektorého z jedál, naneste ho na panvicu a rýchlo vyriešite obľúbený problém. Málokto si uvedomuje, že sa dá použiť aj na čistenie. To všetko vďaka prídavku octu a kyseliny citrónovej, ktorá sa pri spracovaní kečupu uvoľňuje z paradajok. Ako ho môžete použiť na čistenie?
Vezmite kečup a pustite sa do špinavej panvice. Zbaviť sa problému trvá len niekoľko okamihov
Ak sa vám stalo, že sa vám pripálila panvica, práve ste sa naučili účinné riešenie, ako zachrániť situáciu. Nebudete musieť drhnúť chúlostivý povrch ani strácať veľa času, aby ste sa zbavili odolnej špiny. Čo by ste mali urobiť? Samozrejme, siahnite po kečupe, ktorý je vždy po ruke. Vyžmýkajte časť výrobku do panvice, pridajte vodu a celé to zohrejte na miernom ohni.
Nezabudnite však odvar priviesť do varu. Keď si všimnete, že sa z povrchu panvice začínajú oddeľovať škvarky, vypnite oheň a nechajte všetko hodinu odpočívať. Po uplynutí tejto doby panvicu utrite špongiou, aby ste sa zbavili nečistôt, a obsah vylejte. Nakoniec panvicu opláchnite prostriedkom na umývanie riadu a máte hotovo.
Ako vyčistiť pripálenú panvicu? Siahnite po dvoch ingredienciách z kuchyne
Čo môžete použiť na pripáleniny namiesto kečupu? Domáca metóda bude pravdepodobne fungovať dokonale. Do panvice nalejte vodu a potom ju niekoľko okamihov zohrievajte, aby sa pripáleniny zmäkčili. Keď voda vychladne, vylejte ju a zvyšné nečistoty hojne posypte jedlou sódou.
Okrem toho na panvicu vytlačte šťavu z polovice citróna, škvrny ňou zakryte a nechajte ju desať minút pôsobiť. Po uplynutí tejto doby panvicu utrite špongiou a všetky pripáleniny sa odlúpnu. Opláchnite panvicu vodou a po odolnej špine nezostane ani stopa.