Do tvarohu pridajte 2 žĺtky a zapnite mixér. Tento recept je hitom

1 5
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Sladké raňajky si v slovenských domácnostiach získavajú čoraz väčšiu obľubu. Mnohí z nás si ráno radi doprajú niečo chutné a zároveň výživné, čo dodá energiu na celý deň.

1 5

A presne to ponúkajú domáce wafle z tvarohu s kakaom a medom – jednoduchý recept, ktorý zvládnete pripraviť za pár minút. Výborne chutia, sú sýte a neobsahujú zbytočný cukor.

Sladké raňajky nemusia byť nezdravé

Raňajky sú základom dňa – najmä ak ich pripravíte s rozumom. V dnešnej dobe si čoraz viac ľudí uvedomuje, že aj sladké jedlá môžu byť výživné, pokiaľ ich základom sú kvalitné suroviny. Ovsené kaše, jogurt s ovocím či lievance z ovsených vločiek už poznáme. Teraz však prichádza na rad novinka – vláčne wafle z tvarohu, ktoré vám rozvoňajú celú kuchyňu.

Čo budete potrebovať? Len zopár surovín

Tieto wafle sú ideálne na víkendové rána, ale pokojne si ich môžete dopriať aj počas bežného pracovného dňa. Príprava je rýchla, ingrediencie nenáročné:

Suroviny:

  • 2 žĺtky
  • 200 g tvarohu (najlepšie hrudkovitý, ale môže byť aj jemný)
  • 1,5 lyžice kvalitného kakaa
  • 1 lyžička vanilkovej esencie
  • 3 lyžice hladkej pšeničnej múky
  • maslo na potretie waflovača
  • med podľa chuti
  • voliteľne: čerstvé ovocie (napr. jahody, čučoriedky, banán)

Postup: Ako pripraviť domáce wafle bez zbytočného cukru

  1. Do misky dajte tvaroh a žĺtky. Pomocou mixéra ich vyšľahajte na hladkú hmotu.
  2. Prisypte kakao a znovu premiešajte, až kým sa nevytvorí jednotná tmavšia zmes.
  3. Pridajte vanilkovú esenciu a múku. Zmes vymiešajte metličkou – mala by byť hustej konzistencie.
  4. Waflovač predhrejte a potrite ho kúskom masla. Do formy rovnomerne rozotrite cesto a pečte do zlatohneda.
  5. Hotové wafle podávajte s medom a čerstvým ovocím. Môžete pridať aj hrsť orieškov či lyžičku gréckeho jogurtu.
2 3

Prečo zaradiť sladké wafle do jedálnička?

Tvaroh je výborným zdrojom bielkovín, kakao zase obsahuje antioxidanty a med dodá telu prirodzenú energiu bez umelých sladidiel. Tento recept je dôkazom, že sladké jedlo môže byť zároveň zdravé aj chutné. Navyše, vďaka svojej jednoduchosti je ideálny aj pre zaneprázdnených ľudí či rodičov, ktorí chcú pripraviť deťom výživné raňajky.


Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Volám sa Viktória Stovičková, mám 25 rokov a hoci som vyštudovala strednú zdravotnícku školu v Nitre, dnes je mojím hlavným „povolaním“ mamička na plný úväzok. Starám sa o svoju ročnú dcérku, ktorá mi síce dáva zabrať, ale zároveň mi ukazuje krásu v každodenných momentoch. Kedysi som aktívne hrávala tenis, no dnes som našla novú vášeň v zdravom životnom štýle, varení a písaní. Rada skúšam nové zdravé recepty, varím, pečiem, a venujem sa aj tvorbe jedálničkov online. Popri starostlivosti o domácnosť si vždy nájdem chvíľku aj na cvičenie, ktoré mi pomáha udržiavať si energiu a rovnováhu. Písanie článkov je pre mňa formou oddychu a sebarealizácie. Zistila som, že ma baví zdieľať tipy, nápady a inšpirácie, ktoré môžu pomôcť aj iným – najmä ženám a maminám, ktoré hľadajú rovnováhu medzi rodinou, zdravím a sebou samými.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *