Dva vajcia natvrdo každý deň a uvidíte, aké zázraky sa budú s vami diať

vajcia natvrdo
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Nie je žiadnym tajomstvom, že vajcia v sebe skrývajú množstvo cenných výživových látok, sú skvelým zdrojom bielkovín, vitamínov A, D, K a E, vitamínov skupiny B a minerálov, ako je železo, zinok, fosfor a selén. Viete však, čo sa môže stať, keď začnete jesť dve natvrdo uvarené vajcia denne? Zistite, aký vplyv to bude mať na vaše telo.

Vajcia sú ideálnym nápadom na raňajky. Chutia skvele vo forme miešaných vajec, omelety aj vajec uvarených natvrdo. Z tých druhých si môžete pripraviť chutnú vaječnú pastu alebo ich jednoducho dať na sendviče. Dajú sa však vajcia jesť každý deň? Čo sa stane, ak každý deň zjete dve vajcia?

Čo obsahujú vajcia uvarené natvrdo?

Vo vajciach nájdete zdravé tuky, vitamíny, minerály a aminokyseliny. Vajcia sú vynikajúcou „potravou pre mozog“, a to vďaka cholínu, vitamínu B12 a lecitínu, ktoré sa v nich nachádzajú. Raňajky s vajíčkami budú skvelým začiatkom dňa pre školákov a duševne pracujúcich, pretože zvýšia ich koncentráciu a schopnosť zapamätať si. Vajcia obsahujú aj vitamín D a vápnik, ktorý posilňuje kosti a zuby.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Koľko vajec denne je zdravé pre náš organizmus?

Chcete mať žiarivú pleť, zdravé vlasy a nechty? Jedzte vajcia! Nájdete v nich vitamíny a minerály, ktoré prospejú vašej pleti, postarajú sa o silné nechty a lesklé vlasy.

Mnohí ľudia sa obávajú konzumovať vajcia na dennej báze, pretože sa všeobecne verí, že môžu zvýšiť hladinu „zlého“ cholesterolu. Treba však spomenúť, že vo vajciach sa nachádzajú látky, ktoré hladinu cholesterolu znižujú, a to omega-3 mastné kyseliny a lecitín. Samozrejme, s vajíčkami, ako s každým iným produktom, by ste to nemali preháňať. Ak je vaša hladina cholesterolu príliš vysoká, nemali by ste prekročiť tri žĺtky denne.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Ľudia začínajú piť kávu s avokádom. Má to veľa benefitov

Pravidelná konzumácia vajec navyše prospieva zdraviu vašich očí. Látky ako zeaxantín, karotenoidy a luteín pomáhajú chrániť vaše oči pred šedým zákalom, ako aj pred škodlivým slnečným žiarením.

Prečo jesť vajcia natvrdo?

Pravidelná konzumácia vajec má pozitívny vplyv na vaše zdravie. Pomáha sa starať o váš obehový systém. Okrem toho kyselina listová, ktorú obsahujú, pomáha pri tvorbe červených krviniek, takže konzumácia vajec pomôže chrániť vaše telo pred anémiou.

Ak chcete schudnúť a udržať si zdravú a fit postavu, mali by ste do svojho jedálnička zaradiť vajcia. Obsahujú cenné bielkoviny, ktoré pomáhajú zvyšovať pocit sýtosti po jedle a budovať svaly.

Navyše podľa výskumov majú vajcia protirakovinové vlastnosti. Ich pravidelná konzumácia znižuje riziko vzniku rakoviny prsníka. Keďže sú cenným zdrojom živín, vajcia sa odporúčajú aj tehotným ženám. Kyselina listová, ktorú obsahujú, pomáha chrániť plod.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Najlepší vitamín pre ženy. Reguluje hormóny, znižuje hladinu glukózy

Ako pripraviť dokonalé vajcia natvrdo?

Varenie vajec môže predstavovať mnoho ťažkostí. Mnohí ľudia majú pochybnosti o tom, koľko minút by sa mali variť, aby boli dokonalé. Samozrejme, že „dokonalé“ bude pre každého znamenať niečo iné. Existuje veľká skupina zástancov vajec uvarených na mäkko, pričom v opozícii stoja fanúšikovia vajec uvarených natvrdo. V prvom prípade stačí vajcia variť približne tri minúty, zatiaľ čo ak dávate prednosť pevne stuhnutému žĺtku, mali by ste ich vo vode držať až osem minút. Pre tých, ktorí uprednostňujú riedky bielok a mierne tekutý žĺtok, sa odporúča počkať približne päť minút.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Redakcia Plénum.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *