kakao
Slovensko

Kakao so zeleninou? Tento recept je najlepší na zimu

Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Chladné zimné dni si priam pýtajú hrejivé nápoje, ktoré zahrejú telo a povzbudia ducha. V období, keď obľubujeme teplé čaje a korenené kávy, stojí za to dať šancu kakau. Tento jednoduchý nápoj, obohatený o sezónne tekvicové pyré, dokáže zmeniť obyčajné zimné ráno na niečo výnimočné.

Prečo kakao?

Kakao je bohaté na množstvo živín a obsahuje látky, ktoré pozitívne vplývajú na náladu. Obsahuje teobromín a kofeín, ktoré stimulujú nervový systém, zlepšujú sústredenie a zvyšujú energiu. V kombinácii s prírodnými sladidlami, ako je med, a korením, ako je škorica či kurkuma, získava jedinečnú chuť a výživovú hodnotu.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Sú lacné a Slováci si ich v obchode nevšímajú. Čistia výborne črevá

Tajomstvo tekvicového pyré

Hlavnou hviezdou tejto receptúry je však tekvicové pyré. Tekvica, konkrétne odroda Hokkaido, je výnimočným zdrojom vitamínov C a E, beta-karoténu, železa a horčíka. Tieto látky nielenže posilňujú imunitu, ale podporujú aj boj proti sezónnym infekciám. Ak pridáme do tekvicového pyré korenie, napríklad zázvor či kardamón, účinok sa ešte zosilní a nápoj získava lahodný, korenistý nádych.

Ako na to?

Príprava kakaového nápoja s tekvicovým pyré je jednoduchá a rýchla. Stačí pár ingrediencií a trochu času:

Ingrediencie

  • 1/4 tekvice Hokkaido
  • 400 ml mlieka
  • 200 ml mlieka na penu (voliteľné)
  • 2 lyžice kakaa
  • Med podľa chuti
  • Korenie: kurkuma, škorica, zázvor, kardamón
  • 1 lyžica kokosového oleja
  • Štipka soli
Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Zmiešajte s vodou a postriekajte tam, kde nechcete otravné osy

Postup prípravy

  1. Ošúpte a nakrájajte tekvicu na menšie kúsky. Na panvici ju poduste s kokosovým olejom a korením, kým nezmäkne.
  2. Pridajte med a všetko spolu rozmixujte na hladké pyré.
  3. Zmiešajte mlieko s kakaom a zohrejte. Ak chcete penu, časť mlieka vyšľahajte pomocou spenovača.
  4. Do šálok dajte lyžicu tekvicového pyré, zalejte kakaom a navrch pridajte mliečnu penu.

Prečo si pripraviť tento nápoj?

Okrem toho, že kakao s tekvicovým pyré zahreje a zlepší náladu, podporuje aj celkové zdravie. Jeho ingrediencie poskytujú telu cenné živiny, pomáhajú bojovať proti zime a zlepšujú odolnosť voči stresu. Navyše je tento recept skvelou alternatívou k tradičným sladkým nápojom, ktoré často obsahujú veľké množstvo cukru a umelých prísad.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Muchy neznášajú túto vôňu, ktorú ľudia milujú. Už vás nebudú otravovať

V skratke

  • Zahreje a povzbudí: Kombinácia kakaa, korenia a tekvice podporí vašu energiu aj dobrú náladu.
  • Posilní imunitu: Vďaka vitamínom a minerálom z tekvice.
  • Jednoduchá príprava: Stačí pár ingrediencií a chuť do tvorby.
  • Lahodná chuť: Korenistý, hrejivý nápoj, ktorý si zamilujete.

Pripravte si kakao s tekvicovým pyré ešte dnes a doprajte si kúsok zimného potešenia priamo vo svojej kuchyni!


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *