
Huby sú pevnou súčasťou slovenskej kuchyne, najmä počas zimy, keď dokážu obohatiť jedlá o výraznú arómu a jedinečný chuťový tón. Čerstvé huby však veľmi rýchlo …
Huby sú pevnou súčasťou slovenskej kuchyne, najmä počas zimy, keď dokážu obohatiť jedlá o výraznú arómu a jedinečný chuťový tón. Čerstvé huby však veľmi rýchlo …
Mnohí z nás po očistení cibule automaticky odhadzujú jej šupky do odpadu. Ukazuje sa však, že ide o veľkú chybu. Tento nenápadný „odpad“ ukrýva cenné …
Káva je pre mnohých ľudí každodenným rituálom, no v poslednom období získava pozornosť aj v netradičnej podobe – s prídavkom olivového oleja. Tento nápoj, známy …
Hoci základom pitného režimu má byť čistá voda, existujú nápoje, ktoré majú pre zdravie mimoriadny význam. Jedným z nich je džús z granátového jablka, ktorý …
Sušenie hríbov je pre mnohých hubárov neodmysliteľná jesenná tradícia. Zvyčajne však trvá dlhé hodiny – buď v pootvorenej rúre, alebo v sušičke. Existuje však metóda, …
Ak sa vám v kuchyni alebo kúpeľni upchá odtok, nemusíte hneď siahať po drahej chémii či volať inštalatéra. Jednoduché riešenie nájdete priamo vo svojej kuchyni …
Určite ste to už zažili – uvaríte si dve vajcia a po rozklepnutí sa ukáže rozdiel. Jedno má žĺtok sýto oranžový, druhé bledý, až citrónovo …
Bravčový rezeň so zemiakovým šalátom alebo zemiakovou kašou patrí medzi najobľúbenejšie jedlá slovenských domácností. Hoci jeho príprava vyzerá jednoducho, mnohí sa stretávajú s tým, že …
Teplé mlieko pred spaním je rituál, ktorý si mnohí pamätajú z detstva. Jemná chuť a pocit bezpečia pomáhali rýchlejšie zaspať a užiť si pokojnejšiu noc. …
Jeseň je obdobím, kedy záhrada odpočíva a rastliny sa pripravujú na zimný spánok. Ak im v tomto čase doprajete živiny, vytvoria si zásoby energie, ktoré …
Na Slovensku si bez vývaru nevieme predstaviť klasický nedeľný obed. Najčastejšie ho varíme tradične – z kurčaťa alebo slepačieho mäsa, koreňovej zeleniny a byliniek. No …
Mnohí záhradkári si myslia, že vädnúce rastliny potrebujú viac vody. Pravda je však iná – často im chýba vápnik. Ten spôsobuje slabé stonky, lámanie konárov …
Pri nákupe mäsa v supermarkete sa spoliehame na zrak, dátum spotreby a obal. Často je však mäso zabalené v plaste, ktorý nám neumožňuje skontrolovať jeho …
Paradajky napadnuté plesňou väčšinou končia v koši. Pre mnohých pôsobia odpudivo a zdajú sa nepoužiteľné. Pravdou však je, že ukrývajú cenný poklad – ich semená. …
Možno sa vám to už stalo – v obchode vyberiete krásne avokádo, ale doma zistíte, že je ešte tvrdé a nedozreté. Netreba sa hneď sklamať …
Domáca kyslá kapusta je súčasťou slovenských tradícií a zimných zásob. Správne pripravená má osviežujúcu kyslastú chuť, príjemnú vôňu a chrumkavú konzistenciu. Občas sa však stane, …
Za oknami sa ochladzuje, vietor lomcuje konármi a doma získava večer jedinečné čaro. Pohodlná deka, obľúbený seriál a šálka voňavého čaju – pre mnohých neodmysliteľný …
Mraznička nám často pomáha predísť plytvaniu – stačí do nej uložiť potraviny, ktorým sa blíži dátum spotreby. Hoci sa to môže zdať ako praktické riešenie, …
Cibuľa je základná potravina v každej domácnosti a často si ju odkladáme na celé mesiace. Aby však vydržala až do jari pevná, suchá a bez …