
Cibuľa patrí k zelenine, ktorú si Slováci často kupujú vo väčšom množstve a odkladajú „do zásoby“. Na prvý pohľad pôsobí ako odolná plodina, no ak …
Cibuľa patrí k zelenine, ktorú si Slováci často kupujú vo väčšom množstve a odkladajú „do zásoby“. Na prvý pohľad pôsobí ako odolná plodina, no ak …
Pri nákupe kuracích pŕs si možno všimnete jemné biele pruhy prebiehajúce pozdĺž svalových vlákien. Hoci nepredstavujú zdravotné riziko, pre odborníkov sú jasným signálom, že mäso …
Sladké, voňavé a plné vitamínov – také sú maliny, ktoré si mnohí spájame s horúcimi letnými dňami. Domáci malinový sirup z nich nielen uchová túto …
Kvasenie uhoriek patrí k obľúbeným letným zvykom slovenských domácností. Pripraviť si zásoby na zimu je nielen praktické a zdravé, ale aj príjemne uspokojujúce. Niekedy sa …
Ceny zeleniny rastú a nik nechce vyhadzovať draho kúpené potraviny. Paradajky patria medzi tie, ktoré sa pri nesprávnom skladovaní rýchlo kazia. Našťastie existujú jednoduché a …
Sušené huby patria k najcennejším zásobám v slovenskej kuchyni, najmä počas zimy a sviatkov. Ich intenzívna aróma dodá jedinečnú chuť polievkam, omáčkam či tradičným jedlám. …
Kečup patrí medzi najobľúbenejšie prísady v domácnostiach – pridávame ho k hranolkám, sendvičom či mäsu. No málokto vie, že táto paradajková omáčka dokáže vyriešiť aj …
Mäkký, voňavý chlieb je základom chutných raňajok, no jeho trvanlivosť býva sklamaním. Už po 2 – 3 dňoch stráca svoju čerstvosť, tvrdne alebo začne plesnivieť. …
Kozie mlieko patrí medzi potraviny, ktoré vyvolávajú silné emócie. Pre niekoho symbol dediny, horskej chalupy a domácej pohody, pre iného exkluzívny produkt z regálov bio …
Na prvý pohľad sa príprava párkov zdá byť úplne jednoduchá. Tento obľúbený rýchly pokrm sa u nás často objavuje na raňajkovom stole či ako večerná …
Väčšina z nás má zaužívaný zvyk – po uvarení zemiakov vodu jednoducho vylejeme do drezu. Nevedomky tak prichádzame o bohatý zdroj škrobu a minerálov, ktoré …
Lúpanie vajíčok môže byť pre mnohých zdanlivo jednoduchou úlohou, no niekedy sa stane skutočnou výzvou. Škrupinka sa priľne k bielku, vajíčko sa rozpadne v rukách …
Cibuľa je neodmysliteľnou súčasťou slovenskej kuchyne – pridávame ju do polievok, omáčok, mäsových aj zeleninových jedál. Hoci ide o nenáročnú zeleninu, nesprávne skladovanie môže spôsobiť, …
Nepríjemný zápach a stojaca voda v dreze či vani sú jasným signálom, že niečo nie je v poriadku. Upchatý odtok trápi mnohé domácnosti, no predtým …
Mrazenie je osvedčený spôsob, ako predĺžiť trvanlivosť mäsa. No aj pri teplote -18 °C sa jeho kvalita časom zhoršuje. Dochádza k strate chuti, vône a …
Zdá sa vám, že umytím surového kuracieho mäsa zabezpečíte jeho čistotu? Odborníci varujú, že tento zaužívaný zvyk môže vážne ohroziť vaše zdravie. Pri kontakte s …
Zásuvka pod rúrou nie je len miesto na odkladanie plechov a roštov. Mnohí ju využívajú nesprávne a netušia, že ide o praktickú funkciu s vlastným …
Našli ste doma hlávku cesnaku so zelenými výhonkami? Nemusíte ju hneď vyhadzovať. Cesnak, ktorý vyklíčil, je bezpečný na konzumáciu a môže mať dokonca viac priaznivých …
Mnohí si stále myslia, že maslo je zdravšou alternatívou k margarínu. Odborníci však upozorňujú: moderný margarin dnes z hľadiska zdravia víťazí. Prečo už dávno neplatí, …