Ľudia začali dávať hubku na riad do mikrovlnky. Zbavia sa nebezpečného problému

hubka na riad
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Premýšľali ste niekedy o tom, ako vysušiť hubku na umývanie riadu? Možno to neviete, ale umývačky riadu sú skutočnou živnou pôdou pre baktérie. Ak sa o túto pomôcku nebudete starať, mikroorganizmy sa presunú na vaše taniere a dostanú sa tak do kontaktu s jedlom. Znie to nechutne, však?

Aby ste sa vyhli pestovaniu nového života na vašej umývačke riadu, musíte vedieť, ako ju správne udržiavať. Samozrejme, hubica sa vymieňa často, ale to je stále príliš zriedkavé v porovnaní s tým, čo sa na nej počas dňa nahromadí. Pozrite sa, čo s ňou robiť, nižšie.

Vaša hubka je špinavšia, ako si myslíte

Vaša hubka na riad je neustále mokrá, je v kontakte so zvyškami jedla a leží v domácej miestnosti, kde je vysoká teplota. Neznie to ako raj pre malých tvorov? Bohužiaľ, áno. Okrem toho si málokto uvedomuje, že umývaciu hubku je potrebné každých pár dní vyhodiť, pretože obsahuje viac baktérií, ako sa zmestí na záchodovú misu.

Samotný zápach na hubke nie je nič iné ako bakteriálne výkaly, ktoré sa začínajú rozkladať. Aby ste znížili riziko množenia mikroorganizmov a udržali hubku v lepšom stave, je nevyhnutné, aby ste ju po každom použití vysušili. Stačí na to trik s kancelárskou sponkou!

Ako vysušiť a dekontaminovať špongiu pomocou domáceho triku?

Aby mohla vaša špongia voľne odtekať prebytočnú vodu, potrebujete kancelársku sponku, ktorá bude slúžiť ako opora. Jednoducho ju pripevnite na jednu stranu hubky a položte ju na umývadlo. Voda bude mať voľný odtok a špongia bude rýchlejšie suchá. Okrem sušenia je dobré hubku z času na čas dezinfikovať. Na to potrebujete misku s vodou, prostriedok na riad a mikrovlnnú rúru.

Hubku namydlite, vložte do misky s malým množstvom vody a vložte do mikrovlnnej rúry. Nastavte program na stredný výkon a čas 1,5 minúty. Špongia sa v miske decentne uvarí a všetky baktérie sa zničia. Keď sa mikrovlnná rúra vypne, dávajte pozor, aby ste si nepopálili ruky. Miska a špongia budú extrémne horúce.


Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Volám sa Mgr. Kamil Selecký a študoval som históriu na Fakulte humanitných vied v Banskej Bystrici. Písaniu sa venujem amatérsky od roku 2018, no za ten čas som si našiel vlastný štýl a publikum, ktorému ponúkam najmä praktické rady pre bežných ľudí – od záhradkárskych tipov, cez triky do domácnosti, až po zdravé a jednoduché recepty. Verím, že aj malé zlepšenia v každodennom živote môžu priniesť veľký rozdiel. Okrem písania pracujem ako grafik a marketér na voľnej nohe. Marketingu som sa venoval aj počas zamestnaní pre viaceré firmy, no dnes ma napĺňa sloboda kreativity a vlastné projekty, vrátane práce na sociálnych sieťach. Vo voľnom čase si rád zahrám amatérsky futbal, pracujem v záhrade alebo skúšam niečo nové, čo by mohlo zaujať aj mojich čitateľov. Píšem pre ľudí, ako som ja – zvedavých, praktických a s chuťou objavovať jednoduché, no užitočné riešenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *