Máte aj vy mastný digestor a steny okolo sporáka? Vieme ako zabrániť prskaniu oleja

plyn sporak

Striekajúci olej vám sťažuje vyprážanie? Ihneď po nasypaní nasypte do panvice trochu soli a nepríjemný problém zostane len spomienkou. Toto je len jeden z patentov, ktoré vám uľahčia prípravu pokrmov.

Striekajúci olej zafarbí kuchyňu a môže spôsobiť popáleniny. Existuje však spôsob, ako zahriať tuk a vyhnúť sa nepríjemným následkom. Stačí len malé množstvo soli.

Jednoduché riešenie rozprašovania oleja

Ak aj napriek opatrnosti olej na panvici občas vystrelí, pri ďalšom vyprážaní ho posypte soľou a až potom pridajte tuk. Korenie absorbuje prebytočnú vlhkosť, ktorá spôsobuje rozprašovanie. Takéto malé množstvo nezmení chuť jedla.

Ďalší zaujímavý článok zadarmo:  Geniálny trik na mäkké a nadýchané uteráky ako z reklamy
olej 1

Patent teda využijete aj pri vyprážaní palaciniek či iných sladkých pochúťok. Len nezabudnite, že korenie neposypete mokrými rukami. Značné množstvo nám ostane na prstoch a panvicu postriekame, takže trik nevyjde.

Čo ešte stojí za to pamätať pri vyprážaní jedla?

Potraviny, ktoré sa chystáte vyprážať, je dobré po odkvapkaní vložiť do panvice. Oplatí sa tiež vopred si osušiť ruky – aj malé kvapky vody môžu spôsobiť postriekanie oleja a spôsobiť menšie popáleniny.

Ďalší zaujímavý článok zadarmo:  Trávnik koste len v tomto čase, inak mu veľmi ubližujete a nebude dobre vyzerať

Tiež nie je vhodné hádzať výrobky z výšky. Oveľa lepší nápad bude použiť kliešte, lyžicu, vidličku alebo špachtľu. K prskaniu oleja môže dôjsť aj vtedy, keď je v panvici príliš veľa produktu. Niekedy je lepšie vyprážať jedlá v dávkach.


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *