Med zo Slovenska vo svete označujú ako tekuté zlato. Máme najlepšiu kvalitu na svete

slovensky med

Slovenský med je uznávaný ako jedna z najvyšších kvalít na svete. Je to takzvané „tekuté zlato“, ktoré si získalo rešpekt doma aj v zahraničí. A teraz, na prvých Včelárskych slávnostiach v Nitrianskom poľnohospodárskom múzeu, sa včelári môžu pochváliť svojimi výrobkami.

Slovenskí včelári získali na medzinárodnej súťaži v Istanbule až 28 medailí, čo je najviac zo všetkých krajín. Ich úspech spočíva v ich prírodnom prostredí, poctivom remesle a prísnych hygienických normách. Napríklad norma týkajúca sa obsahu vody v mede je na Slovensku prísnejšia ako európska norma, a tak sa v slovenskom mede nenachádzajú žiadne chemikálie ani reziduá antibiotík.

Ďalší zaujímavý článok zadarmo:  Detoxikuje telo a zlepšuje trávenie. Cenný zdroj vitamínov nesprávne končí v koši

Existuje stovky druhov a chutí medu, a niektoré z nich sú šampiónmi na medzinárodných súťažiach. Medovina je výnimočná, a tak je Slovensko líderom v jej produkcii s najväčším počtom ocenení z medzinárodných, svetových súťaží.

Med je superpotravina vďaka svojmu obsahu enzýmov a vitamínov, ale kvalitný med nie je lacný. Med za sedem eur alebo menej je často len roztok zmiešaný s cukrom a nie je pravým medom. Preto je najlepšie kupovať med priamo od včelára. Existuje aj trik, ako zistiť, či je med kvalitný. Keď si ho doma otvoríte, vezmite lyžičku medu a dajte ho do studenej vody. Ak sa rozpustí, nie je to kvalitný med. Ak sa kryštalizuje na dne, potom je to poctivý domáci med.

Ďalší zaujímavý článok zadarmo:  Nalejte toto do práčky a zapnite na 90 stupňov. Vodný kameň a špina sa vyplavia

Slovenskí včelári ponúkajú aj nezvyčajné druhy medu, ako napríklad pohánkový med, ktorý pre niektorých ľudí môže byť doslova odpudivý. Ale pre tých, ktorí ho majú radi, je to lahodná pochúťka. Je to skutočne zaujímavá chuťová skúsenosť, ktorá dokazuje, že slovenský med je skutočne jedinečný.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *