Metóda ako mať dlho čerstvé a vždy mäkké maslo. O tomto Slováci vôbec nevedia

sorin gheorghita 094mP CBdpM unsplash

Po vytiahnutí z chladničky je tvrdé a ťažko sa natiera na sendvič. Uchovávané vonku rýchlo žltne. Ako teda skladujete maslo? Túto kuchynskú dilemu možno vyriešiť jednoduchým trikom. Spôsob, ako udržať maslo mäkké a čerstvé, sa používal už pred mnohými rokmi, ešte pred vznikom chladničiek.

Ľudia sa delia na tých, ktorí uchovávajú maslo v chladničke, a tých, ktorí ho neuchovávajú. Prvá skupina sa pri príprave sendvičov stretáva s krkolomnou úlohou natierať studený tuk na chlieb.

Nikdy sa im nepodarí rozotrieť maslo rovnomerne a vizuálne výsledky sú často veľmi chutné. Na druhej strane, druhá skupina má problém so žltnutím masla. Skazený tuk preto často končí v koši. Navrhujeme, ako skladovať maslo, aby zostalo dlho čerstvé a malo vždy perfektnú konzistenciu na natieranie.

V chladničke alebo mimo nej?

Maslo sa vyrába z pasterizovaného mlieka, ktoré je veľmi odolné voči rastu baktérií. Ak si kúpite kocky s obsahom 82 % tuku, nemusíte ich uchovávať v chladničke zo strachu, že sa pokazia. Podmienkou však je, aby bolo maslo správne skladované. Môžete ich uchovávať na kuchynskej linke v keramickej, nepriehľadnej a uzavretej nádobe.

Ďalší zaujímavý článok zadarmo:  Kúpiť si to vedia aj Slováci. Toto ovocie účinne odstraňuje toxíny z tela

Ak máte sklenenú nádobu na maslo, schovajte ju do chlebníka alebo skrine, aby maslo nebolo vystavené slnečnému žiareniu. Kocky do chladničky ukladajte len v 2 situáciách: keď teplota prekročí 20 °C a keď tuk používate len príležitostne. Dobrý nápad je tiež nechať kúsok kocky masla v krabičke, aby vydržal niekoľko dní. Môžete tiež použiť trik našich predkov, ktorý udrží maslo mimo chladničky dlho mäkké a čerstvé.

Ako skladujete maslo mimo chladničky?

Správne uskladnené maslo mimo chladničky vydrží čerstvé približne 7 dní. Tento čas môžete výrazne predĺžiť použitím patentu, ktorý vynašli naši predkovia. V čase, keď ešte neexistovali chladničky, sa maslo uchovávalo vo vode so soľou.

Ďalší zaujímavý článok zadarmo:  Slováci zbytočne platia veľa za vodu. Stačí urobiť trik pri splachovaní

Nič vám nebráni použiť tento trik aj dnes. Ba! Je čoraz populárnejší. Ako asi viete, soľ je výborný konzervant, a preto chráni maslo pred žltnutím. Vďaka tomuto patentu si kocka zachováva svoju čerstvosť, chuť a jemnú štruktúru po dlhý čas. Na trhu sú dokonca špeciálne vaničky na maslo určené na uchovávanie masla vo vode. Ak ju nemáte, môžete použiť tradičnú. Ak sa tak rozhodnete urobiť, majte na pamäti, že kocka by mala byť úplne ponorená a maslo musíte pred natieraním vybrať z vody.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *