Môže sa vám mäso v mrazničke pokaziť? Vyhnite sa tejto chybe, aby sa to nestalo

maso
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Mrazenie mäsa je obľúbená praktika, ak chcete predĺžiť jeho trvanlivosť. Môže sa však mrazené mäso pokaziť? Pozrieme sa na to, ako dlho ho môžeme uchovávať v mrazničke.

Môže sa mrazené mäso pokaziť? Odpoveď nie je jednoznačná, pretože všetko závisí od typu a veľkosti zmrazeného kusu. Predtým, ako ho vložíte do mrazničky, je vhodné mať na pamäti niekoľko pravidiel, ktoré predĺžia jeho trvanlivosť. Odporúčame, ako dlho môže mäso zostať v chlade.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Horoskop na týždeň od 21. do 27. apríla 2025: Láska, práca aj nové výzvy – čo vás čaká podľa znamenia zverokruhu

Ako dlho môže byť mäso zmrazené? Odpoveď nie je zrejmá

Pred vložením mäsa do mrazničky je dobré rozdeliť ho na menšie kúsky. Ak chcete zjesť menšiu porciu, nebudete ho musieť rozmrazovať celé. Nezabudnite, že opätovné zmrazenie bez tepelnej úpravy môže byť škodlivé pre vaše zdravie.

Ako dlho môže byť mäso zmrazené? Hovädzie, teľacie, králičie a baranie mäso až 8 mesiacov, bravčové mäso až 6 mesiacov, mleté mäso až 2 mesiace a hydina by sa nemala uchovávať dlhšie ako 3 mesiace.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Šupky tejto zeleniny neznášajú mravce. Položte ich na miesto, kam nechcete, aby chodili

Môže sa mrazené mäso pokaziť? Mnoho ľudí robí tú istú chybu

Malo by sa mäso pred zmrazením umyť? Ukazuje sa, že mnohí z nás robia chybu a kúsok umyjú a potom ho vložia do mrazničky. Je to nebezpečné, pretože v mokrom mäse sa vyvíjajú baktérie a mikroorganizmy a rýchlejšie sa kazí.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Urobte s tujami teraz toto na jar. Budú sa zelenať a nie hnednúť

Konzumáciou prestarnutého kusu sa môžete vystaviť riziku otravy jedlom. Nezabudnite skladovať mrazené mäso dlhšie, ako je odporúčaný čas. Ak je pokazené, spoznáte ho predovšetkým podľa zápachu, ale aj podľa farby. Nečerstvá hydina nadobudne sivastý odtieň, hovädzie mäso bude hnedšie a mleté mäso s prešlým dátumom spotreby bude klzké.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Redakcia Plénum.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *