Muž ukázal, ako si vie každý doma v práčke vyrobiť maslo

maslo vyroba doma
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Ak radi experimentujete, máme pre vás jeden špeciálny nápad, ktorý môžete vyskúšať doma. Napadlo vám niekedy, že by ste mohli vyskúšať stláčať maslo v práčke? Neznie to ako bláznivý nápad? Čo tak to vyskúšať?

Pre experimentátorov aj deti

Je to trochu bláznivý experiment, ale ak sa vám nebude páčiť, vašim deťom sa určite bude páčiť. Ako to urobiť?

Nalejte šľahačku do umytej PET fľaše a pevne ju uzavrite. Viečko môžete omotať napríklad aj lepiacou páskou. Potom fľašu uzavrite do pracej sieťky alebo možno do starej obliečky na vankúš. Ak sa obávate, že fľaša bude v práčke lietať, je dobré ju upevniť do starej topánky, ktorú už nebudete nosiť.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Stojí pár centov a plesne zo stien začnú miznúť samé

Potom zapnite práčku na program odstreďovania. Je dôležité, aby fungovala so studenou vodou, rozhodne by ste ju nemali „prať“ na viac ako 30!

A máte domáce maslo!

Program prania urobí ťažkú prácu za vás a vypraží vám maslo ako za starých čias. Po „dokončení“ umývačky stačí vytiahnuť fľašu, rozrezať ju a vybrať maslo.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Dajte si na noc hubku na riad do chladničky a uvidíte ten rozdiel

Tento trik môžete použiť, keď máte doma nedostatok masla a nemôžete vybehnúť po ďalšie, alebo ako experiment, ktorý na chvíľu zabaví deti!

Bylinkové maslo

A môžete do toho zapojiť aj deti. Domáce maslo (dokonca aj to, ktoré si stláčate sami alebo za vás pracuje robot) je potrebné čo najviac ochutiť. Niektorí ľudia milujú obyčajné, jemne solené maslo, ale keď raz prídete na chuť tomu bylinkovému, budete experimentovať a skúšať nové variácie navždy.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Začnite jesť dva banány denne. Takto sa vám zlepší zdravie

Cesnakové maslo je celkom bežné a chutí výborne napríklad na opečenej bagete. Odporúčame pridať ľahké pokvapkanie citrónovou šťavou. Do masla však môžete nasekať takmer akékoľvek čerstvé bylinky – skvelá je napríklad bazalka. Môžete však pracovať aj s tými sušenými.

Domácemu maslu môžete dodať aj sladkú chuť, napríklad medom alebo javorovým sirupom. Takto ochutené palacinky alebo lievance sú úplne dokonalé!


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *