Zelenina a ovocie sú potraviny, ktoré sa môžu veľmi rýchlo pokaziť, ak nie sú správne skladované. Aj keď svoju obľúbenú zeleninu uchovávate v chladničke, môžete si všimnúť, že začne hniť alebo vädnúť rýchlejšie ako zvyčajne. Existuje jeden spôsob, ako si s tým ľahko poradiť.
Keď raz za niekoľko dní nakupujeme potraviny, často kupujeme aj čerstvú zeleninu a ovocie. Mnohé z nich skončia v chladničke na poličkách alebo v zásuvkách dokonale určených na tento účel.
Niekedy sa však rýchlo pokazia a my svoju obľúbenú zeleninu vyhodíme skôr, ako sme ju stihli spracovať alebo zjesť. Čo môžete urobiť, aby ste tento čas predĺžili a udržali zeleninu dlhšie čerstvú? Odporúčame.
Čo môžete urobiť, aby vám zelenina vydržala dlhšie čerstvá? Jednu vec dajte do chladničky
Keď prídete domov z nákupu, okamžite začnite ukladať nakúpenú zeleninu do chladničky. Novšie modely tohto typu spotrebičov majú na to špeciálne zásuvky. Nezabudnite však zeleninu hneď vybrať z plastového obalu. Ak bude voľne položená, vydrží dlhšie čerstvá. Na dno zásuvky môžete umiestniť aj papierovú utierku alebo dokonca bublinkovú fóliu.
Tá obsah trochu zmierni a zabráni tomu, aby zelenina na seba narážala. Existuje však jedna kľúčová vec, ktorá mimoriadne ovplyvňuje čerstvosť zeleniny. Je to vlhkosť prítomná v chladničke. Ak je príliš vysoká, všetko sa rýchlejšie pokazí. Stačí teda, ak do misky nasypete soľ alebo jedlú sódu a vložíte ju do chladničky. V okamihu uvidíte, že vaša zelenina zostane dlhšie čerstvá.
Čo môžete urobiť, aby vám šalát nezvädol a zostal dlho čerstvý? Použite šikovnú metódu
Spomedzi všetkých druhov zelene šalát a bylinky vädnú najrýchlejšie a strácajú svoju čerstvosť. Dá sa to však rýchlo napraviť a pritom si môžete trochu usporiadať priestor v chladničke. V ich prípade sa odporúča vlhké prostredie a správne podmienky na skladovanie šalátov pripravíte za pár okamihov.
Budete na to potrebovať sklenenú, tesne uzavretú nádobu a papierovú utierku. Na dno nádoby umiestnite niekoľko zložených listov papierovej utierky a vopred ich navlhčite vodou. Až teraz vložte dovnútra bylinky alebo šalát a obsah tiež zakryte navlhčenými uterákmi. Balenie uzavrite a vložte do chladničky. Zelenina tak zostane dlhšie pevnejšia a svieža.