Nasypte toto do misky a dajte do chladničky. Už sa vám nič rýchlo nepokazí

cukor chladnicka
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Zelenina a ovocie sú potraviny, ktoré sa môžu veľmi rýchlo pokaziť, ak nie sú správne skladované. Aj keď svoju obľúbenú zeleninu uchovávate v chladničke, môžete si všimnúť, že začne hniť alebo vädnúť rýchlejšie ako zvyčajne. Existuje jeden spôsob, ako si s tým ľahko poradiť.

Keď raz za niekoľko dní nakupujeme potraviny, často kupujeme aj čerstvú zeleninu a ovocie. Mnohé z nich skončia v chladničke na poličkách alebo v zásuvkách dokonale určených na tento účel.

Niekedy sa však rýchlo pokazia a my svoju obľúbenú zeleninu vyhodíme skôr, ako sme ju stihli spracovať alebo zjesť. Čo môžete urobiť, aby ste tento čas predĺžili a udržali zeleninu dlhšie čerstvú? Odporúčame.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Gazdinka prezradila, prečo dáva na noc bobkový list do chladničky

Čo môžete urobiť, aby vám zelenina vydržala dlhšie čerstvá? Jednu vec dajte do chladničky

Keď prídete domov z nákupu, okamžite začnite ukladať nakúpenú zeleninu do chladničky. Novšie modely tohto typu spotrebičov majú na to špeciálne zásuvky. Nezabudnite však zeleninu hneď vybrať z plastového obalu. Ak bude voľne položená, vydrží dlhšie čerstvá. Na dno zásuvky môžete umiestniť aj papierovú utierku alebo dokonca bublinkovú fóliu.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Po tomto si už neskorú kávu nedáte. Váš mozog potom funguje úplne inak

Tá obsah trochu zmierni a zabráni tomu, aby zelenina na seba narážala. Existuje však jedna kľúčová vec, ktorá mimoriadne ovplyvňuje čerstvosť zeleniny. Je to vlhkosť prítomná v chladničke. Ak je príliš vysoká, všetko sa rýchlejšie pokazí. Stačí teda, ak do misky nasypete soľ alebo jedlú sódu a vložíte ju do chladničky. V okamihu uvidíte, že vaša zelenina zostane dlhšie čerstvá.

Čo môžete urobiť, aby vám šalát nezvädol a zostal dlho čerstvý? Použite šikovnú metódu

Spomedzi všetkých druhov zelene šalát a bylinky vädnú najrýchlejšie a strácajú svoju čerstvosť. Dá sa to však rýchlo napraviť a pritom si môžete trochu usporiadať priestor v chladničke. V ich prípade sa odporúča vlhké prostredie a správne podmienky na skladovanie šalátov pripravíte za pár okamihov.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Dovolenkári zo Slovenska pozor. V týchto moriach je baktéria, ktorá požiera mäso

Budete na to potrebovať sklenenú, tesne uzavretú nádobu a papierovú utierku. Na dno nádoby umiestnite niekoľko zložených listov papierovej utierky a vopred ich navlhčite vodou. Až teraz vložte dovnútra bylinky alebo šalát a obsah tiež zakryte navlhčenými uterákmi. Balenie uzavrite a vložte do chladničky. Zelenina tak zostane dlhšie pevnejšia a svieža.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Volám sa Mgr. Kamil Selecký a študoval som históriu na Fakulte humanitných vied v Banskej Bystrici. Písaniu sa venujem amatérsky od roku 2018, no za ten čas som si našiel vlastný štýl a publikum, ktorému ponúkam najmä praktické rady pre bežných ľudí – od záhradkárskych tipov, cez triky do domácnosti, až po zdravé a jednoduché recepty. Verím, že aj malé zlepšenia v každodennom živote môžu priniesť veľký rozdiel. Okrem písania pracujem ako grafik a marketér na voľnej nohe. Marketingu som sa venoval aj počas zamestnaní pre viaceré firmy, no dnes ma napĺňa sloboda kreativity a vlastné projekty, vrátane práce na sociálnych sieťach. Vo voľnom čase si rád zahrám amatérsky futbal, pracujem v záhrade alebo skúšam niečo nové, čo by mohlo zaujať aj mojich čitateľov. Píšem pre ľudí, ako som ja – zvedavých, praktických a s chuťou objavovať jednoduché, no užitočné riešenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *