Bobkový list sa používa nielen na varenie a obohacovanie jedál. Majú viac skrytých vlastností, ktoré sa dajú šikovne využiť. Tu je dôvod, prečo sa oplatí mať bobkové listy v chladničke.
Stálou súčasťou kuchyne by nemali byť len hrnce a panvice, ale aj bobkové listy. Majú mnoho praktických využití, ktoré vás možno pozitívne prekvapia. Prezradíme vám zaujímavý trik na ich využitie.
Použitie bobkových listov
Sú ideálne do polievok, omáčok, nálevu do pohárov, ale nielen do nich. Sú aromatické a zvýrazňujú chuť pripravovaných jedál. Majú tiež výraznú a intenzívnu arómu, ktorú si nemožno pomýliť s ničím iným. Navyše sa dajú použiť nielen na varenie.
Pomáhajú zbaviť sa potravinových molí z kuchynských skriniek, ale aj tých, ktoré sa živia na našom oblečení. Poznáme aj ďalší šikovný trik s využitím bobkových listov. Prekvapilo nás, že sa dajú použiť aj týmto spôsobom. Ukázalo sa, že dobre fungujú aj v chladničke a vôbec nemusíte použiť veľkú hrsť tohto korenia, pretože stačia doslova 2 listy.
Prečo dávam bobkové listy do chladničky?
Je všeobecne známe, že vo vnútri spotrebiča sa hromadia rôzne pachy, ktoré môžu byť citeľné pri otvorení dverí. Stáva sa to aj vtedy, ak sú nádoby a obaly tesne uzavreté. Taká je krása chladničky. Žiaľ, tento zápach nie je príjemný a účinne odrádza od jej otvorenia.
Zápach môže ovplyvniť aj niektoré výrobky a môžu stratiť svoju chuť. Myslím, že nikomu nemôže chutiť koláč, ktorý prešiel vôňou syra alebo mäsa. Našťastie sa to dá napraviť použitím už spomínaných bobkových listov. Ako na to. Vezmite 2 kusy, potom ich položte na tanier na vami zvolenú poličku v chladničke. Po chvíli si všimnete, že intenzívne nepríjemné pachy zmizli.
Nezabudnite však listy pravidelne vymieňať – zaistíte tak dlhotrvajúci účinok. Ako často by ste to mali robiť? Najlepšie je ich približne po jednom dni vybrať, vyhodiť a na ich miesto dať nové. Už žiadne problémy!