Oplachujete cestoviny po varení? Fatálna chyba

pexels karolina grabowska 4039713
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Je niečo jednoduchšie ako varenie cestovín? Odpoveď na túto otázku sa zdá triviálna. Mnoho ľudí však pri príprave tohto produktu robí základnú chybu. Opláchnutím cestovín studenou vodou sa zmyje cenný škrob.

Jedlá obsahujúce cestoviny sú doménou Talianov. Práve ich metódy sa oplatí nasledovať ako príklad. Oplachovanie uvarených cestovín studenou vodou je neodpustiteľný zločin. Dodatočný kúpeľ spôsobí, že pasta stratí chuť a vôbec sa nespojí s omáčkou.

Prečo by ste nemali cestoviny po uvarení zliať?

Najčastejšie varíme cestoviny na podávanie s omáčkou . Mäso bolognese aj carbonara na báze vajec a slaniny sa riadia rovnakými pravidlami. Naša prevádzka tiež nie je ovplyvnená tvarom vybranej pasty . Studená voda sa absolútne neodporúča.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Na východe Slovenska žiak s nožom útočil v škole

Ako nalievanie vody ovplyvňuje varené cestoviny ? V prvom rade zmyje škrob . To znamená , že cestoviny stratia svoju chuť a akákoľvek omáčka do nich pridaná jednoducho stečie . Uvarené cestoviny stačí scediť .


pexels dana tentis 750071

Z tohto pravidla existuje jedna výnimka. Cestoviny určené na šalát je prípustné oplachovať . Zostane elastický a nezlepí sa nechutne s ostatnými ingredienciami . Je však potrebné poznamenať, že kvalitný výrobok nevyžaduje temperovanie, bez ohľadu na to, v akom pokrme sa má použiť .

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
EÚ ide na tvrdo zakázať obľúbenú vec z obchodov. Už čoskoro!

Aké pravidlá sa oplatí poznať pri varení cestovín?

Ak si chcete vychutnať vynikajúcu chuť cestovín, začnite výberom kvalitného produktu. Úspora pár eur nestojí za pokazené jedlo a vyhodené suroviny .

Keď budete mať správne kvalitné cestoviny, uistite sa, že máte nádobu na ich varenie . Cestoviny musia mať v hrnci dostatok miesta. To zaisťuje, že sa výrobok správne uvarí . Pri príprave dlhých špagiet ich vtlačíme lyžičkou do vriacej vody, len čo je spodná časť dostatočne mäkká .

Udržujte správne proporcie. Na 100 g cestovín je potrebný 1 liter vody. Na každý liter vody pripadá 1 čajová lyžička soli . Malý prídavok korenia zaistí nielen chuť, ale aj rovnomerné varenie .

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Tajná funkcia zásuvky pod šporákom. Veľa Slovákov to vôbec nevie

Cestoviny vhodíme do vriacej osolenej vody . Nezabudnite ho občas premiešať. Cestoviny ponechané samé sa zlepia, čo môže mať za následok nedostatočne uvarené miesta .

Cestoviny varte vždy al dente . V súčasnosti výrobcovia najčastejšie uvádzajú na obale čas varenia. Ak to nie je uvedené, jednoducho skrátite štandardný čas varenia o 1-2 minúty . Pred scedením cestovín trochu ochutnajte, aby ste sa uistili, že sú hotové.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *