• 20 augusta, 2023
  • Zatiaľ bez komentára
  • 3minúty čítania

Poliaci vypustili do sveta extrémne pokazené mäso. Dávajte si pozor

Poliaci vypustili do sveta extrémne pokazené mäso. Dávajte si pozor

Žiaľ, nejde o prvý prípad, ale stalo sa to opakovane. Z tohto hľadiska predstavuje Poľsko pre Európu značnú hrozbu, pretože nedokáže kontrolovať svoj potravinársky priemysel a vyváža veľké množstvá mäsa, ktoré nie je bezpečné.

Je to už všade

Presne to sa stalo aj tentoraz, ako informuje rakúsky denník Krone. Do Rakúska sa práve dostalo veľké množstvo poľského mäsa, ktoré sa ukázalo byť plné salmonely. V celej krajine boli zaznamenané desiatky prípadov, keď sa ľudia týmto mäsom nakazili a mali veľké problémy. Žiaľ, prvá obeť tejto nákazy bola zaznamenaná aj u nás, a to v prípade 60-ročného muža.

TENTO ČLÁNOK PREČÍTALI VŠETCI:  Orbán sa teší, že Fico vyhral a neuveríte, čo napísal k slovenským voľbám

Podľa agentúry pre bezpečnosť potravín všetci nakazení konzumovali kuracie kebabové mäso, ktoré sa do krajiny dostalo z Poľska. Nákaza sa však, žiaľ, rozšírila aj inde v Európe. Stovky prípadov boli hlásené v krajinách ako Nemecko, Francúzsko, Holandsko, Spojené kráľovstvo, Nórsko a Dánsko. Mnohí ľudia skončili v nemocnici.

Nie je známe, či sa mäso dostalo aj na Slovensko. Nedá sa to však vylúčiť. Zaujímavé je aj to, že väčšina ľudí sa zrejme nakazila konzumáciou kebabu. Tam sa mohli skombinovať dva dôležité faktory.

TENTO ČLÁNOK PREČÍTALI VŠETCI:  Orbán sa teší, že Fico vyhral a neuveríte, čo napísal k slovenským voľbám

Niekedy sa to stáva

Jedným je kontaminované mäso, ktoré je koreňom problému. Ale ako hovorí Štátna veterinárna správa, správna tepelná úprava by mala baktérie odstrániť. Kebab sa však pripravuje špecifickým spôsobom, pri ktorom sa zohreje len vrchná vrstva a potom sa odstráni.

K podobným masívnym výskytom salmonely dochádza z času na čas aj v Európe. A nemusí to byť len z mäsa. Napríklad čokoládové výrobky Kinder mali tento problém pred rokom, keď sa ukázalo, že problém bol vo výrobe.

Podobné články

Zanechaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *