Pred nákupom ovocia vždy skontrolujem kódy na etiketách. Zistím, ktoré z nich boli postriekané

supermarket 949913 1920
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Ako sa postrekuje ovocie? Ukázalo sa, že na to existuje jednoduchý trik. Funguje to aj pri ovocí kúpenom v supermarketoch.

Väčšina z nás chce, aby ovocie, ktoré kupujeme, bolo vypestované čo najprirodzenejšie. Nikto nechce svojmu telu dopriať dávku chemických prísad. A bohužiaľ, často to tak je. Existuje však jednoduchá metóda, pomocou ktorej môžete rýchlo identifikovať postriekané ovocie. Stačí sa pozrieť na ich kód (za predpokladu, že je uvedený na šupke).

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Takéto hrnce by ste nemali používať. Slováci to stále nevedia a škodia si

Ako rozpoznáte chemicky postriekané ovocie? Skontrolujte tieto čísla

Na rozdiel od toho, čo si väčšina ľudí myslí, kódy na ovocí nie sú náhodné čísla. Jasne vám prezradia, z akého poľnohospodárskeho podniku kúsky pochádzajú. Najčastejšie sa stretnete s tromi.

Na začiatku kódu je číslo 8 – v tomto prípade si môžete byť istí, že ovocie pochádza z GMO poľnohospodárstva. Inými slovami, boli geneticky modifikované, aby mali napríklad lepšiu chuť, krajšiu farbu alebo iné žiaduce vlastnosti. Takémuto ovociu sa radšej vyhnite.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Vracia sa teplo! Počasia na Veľkú noc bude veľmi prijemne

Na začiatku kódu je číslo 9 a celý kód má päť číslic – to je jasný znak toho, že ovocie, ktoré máte pred sebou, je vypestované ekologicky. Môžete si ich kúpiť s dôverou.

Na začiatku kódu je číslo 3 alebo 4 – ovocie alebo zelenina boli vypestované s použitím umelých hnojív. Môže sa teda veľmi líšiť svojou chuťou a výživovou hodnotou.

Čo ak ovocie nemá žiadny kód? Je možné nejako rozpoznať tie dobré?

Bohužiaľ, neexistuje žiadna spoľahlivá metóda, ktorá by vám umožnila zistiť, či je ovocie dobrej chuti a bolo dopestované ekologickými metódami (ak na ňom nie je uvedený kód). Silným vodítkom je však najmä vôňa, ktorú ovocie vydáva. Zvyčajne umenie ošetrené chemikáliami vyzerá veľmi pekne, ale často prakticky vôbec nevonia. Ak na niečo také narazíte, môžete si byť takmer istí, že dané ovocie pochádza z nie úplne spoľahlivej plodiny.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Čo je biela šnúrka pri žĺtku vo vajci? Musíme vajíčko vyhodiť?

Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Redakcia Plénum.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *