Pred vyprážaním týmto potrite rezne. Budú dokonale chutné

kuraci rezen
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Bravčové rezne patria k najobľúbenejším jedlám v mnohých slovenských domácnostiach. Ich univerzálnosť a možnosť kombinovať ich s rôznymi prílohami ich robia ideálnym pokrmom na každé ročné obdobie.

Tentoraz vám však prinášame nový, svieži pohľad na toto tradičné jedlo. Vďaka bohatšej kombinácii korenín získajú rezne jedinečnú chuť, ktorá poteší milovníkov klasickej kuchyne aj tých, ktorí radi experimentujú.

Základ úspechu: kvalitné mäso

Kľúčom k dokonalým bravčovým rezňom je kvalitné bravčové mäso. Čerstvé a dobre vyzreté mäso zabezpečí jemnosť a šťavnatosť. Rezne by mali byť nakrájané na tenké plátky a dôkladne rozklepané, aby lepšie absorbovali chuť korenín. Okrem soli a čierneho korenia, ktoré sú súčasťou tradičného receptu, odporúčame vyskúšať aj zmes aromatických byliniek a korenín.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Ukrajina si objednala veľké množstvo plynu zo Slovenska

Príprava korenín: voňavá zmes v mažiari

Ak chcete dosiahnuť intenzívnu chuť, koreniny si pripravte sami. Budete potrebovať mažiar, ideálne z ťažkého materiálu, ako je mramor alebo granit. Tento nástroj vám umožní uvoľniť plnú arómu použitých ingrediencií. Medzi najvhodnejšie koreniny patria rascovec rímsky, borievka, nové korenie, tymian a rozmarín.

Ingrediencie pre dve porcie

Na mäso:

  • 400 g bravčového karé bez kosti
  • 3 plody borievky
  • 1 ČL rascovca rímskeho
  • 2–3 zrnká nového korenia
  • 0,5 ČL sušeného cesnaku
  • štipka tymianu
  • 1 ČL rozmarínu
  • 2 bobkové listy
  • soľ podľa chuti
  • tuk na vyprážanie
Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Tu skladované vajcia vám vydržia niekoľko mesiacov čerstvé

Na trojobal:

  • ½ šálky múky
  • 1 vajce
  • ½ šálky strúhanky

Postup prípravy

  1. Príprava korenín: V mažiari rozdrvte borievku, rascovec rímsky a nové korenie. Pridajte sušený cesnak, tymian, rozmarín a štipku soli.
  2. Príprava mäsa: Karé nakrájajte na plátky a dôkladne ich rozklepte. Každý kúsok natrite pripravenou koreninovou zmesou. Mäso poukladajte do misky a preložte bobkovými listami. Zakryte a nechajte marinovať v chladničke aspoň hodinu.
  3. Vyprážanie: Pred smažením nechajte mäso dosiahnuť izbovú teplotu. Rezne postupne obaľte v múke, rozšľahanom vajíčku a strúhanke. Smažte na rozohriatom tuku, kým nezískajú zlatistú farbu.
Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Zásuvka pod rúrou: Skrytá funkcia, o ktorej mnohí Slováci nevedia

Podávanie

Bravčové rezne chutia výborne so zemiakovým pyré, mladými zemiakmi alebo kapustovým šalátom. Táto verzia so zmesou aromatických korenín však prinesie nový zážitok aj pre skúsených gurmánov.

V skratke

Tradičné bravčové rezne získavajú vylepšený chuťový profil vďaka originálnej zmesi korenín, ako sú borievka, rascovec rímsky a rozmarín. Správna príprava mäsa a dôkladná marináda sú kľúčom k úspechu. Tento recept je ideálnou voľbou na nedeľný obed, ktorý prekvapí svojou hĺbkou chutí a vôní.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *