Presolenú polievku zachránite jednoduchým trikom

polievka 1
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Polievky sú základom menu v mnohých slovenských domácnostiach. Nezáleží na tom, či ide o klasickú paradajkovú, kapustovú alebo zeleninovú – ich chuť vie očariť aj najnáročnejších gurmánov.

Polievky navyše poskytujú organizmu cenné živiny, vitamíny a minerály, ktoré podporujú trávenie, hydratujú telo a sú ideálnym pokrmom počas chladnejších dní.

Slováci ich milujú nielen pre chuť, ale aj pre ich jednoduchosť prípravy. No i v tej najlepšej kuchyni sa občas stane, že soľná dávka v polievke prekročí hranicu znesiteľnosti. Našťastie existuje niekoľko jednoduchých a overených spôsobov, ako túto „kuchynskú haváriu“ zachrániť.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Ľudia si začínajú dávať ponožku na vysávač a tak vysávajú

Zemiak: nenápadný hrdina v boji so soľou

Zemiak patrí k osvedčeným riešeniam, keď sa polievka presolí. Stačí ho očistiť, nakrájať a pridať do hrnca s polievkou. Zemiak počas varenia absorbuje prebytočnú soľ. Po približne 15 minútach ho vyberte a polievka by mala byť chutnejšia a menej slaná.

polievka 1 1

Ryžový trik

Ak nemáte poruke zemiak, pomôže aj ryža. Do polievky pridajte sáčok ryže (nie voľné zrnká) a nechajte ho variť približne 10 minút. Sáčok následne vyberte, čím odstránite nadbytočnú soľ spolu s ryžou.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Vedci zistili, čo sa deje v tele, keď vypijete denne tri kávy

Jablko ako neutralizátor chuti

Prekvapujúco účinným riešením je aj jablko. Rozkrojte ho na štvrtiny a pridajte do polievky na 10 minút. Jablko nasaje soľ a jemne zjemní chuť. Nezabudnite ho však včas odstrániť, aby polievka nenadobudla ovocný podtón.

Kúsok chleba ako záchrana

Pri miernom presolení stačí aj kôrka chleba. Položte ju na hladinu polievky a nechajte pôsobiť niekoľko minút. Následne ju vyberte – spolu s časťou soli, ktorú vstrebala.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Matovič tvrdí, že nahral opitého Fica. Ten mu prišiel ukázať toto (Video)

Presolená polievka nie je dôvodom na paniku. So správnymi trikmi môžete jedlo zachrániť a vrátiť mu jeho vyváženú chuť. Stačí len siahnuť po jednoduchých surovinách, ktoré už pravdepodobne máte doma.

V skratke

Ak je polievka príliš slaná, nezúfajte. Použite zemiak, ryžu, jablko alebo kôrku chleba na zníženie množstva soli. Tieto jednoduché triky vám ušetria čas aj nervy a zabezpečia, že váš pokrm bude opäť chutný a vyvážený.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *