Pridajte do ovsenej kaše. Posilnite svoju imunitu pred jeseňou a zbavte sa zápachu v tele

ovsena kasa
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Na jeseň je dobré myslieť na zdravie už od raňajok. Máte radi ovsené vločky? Dobre pre vás, pretože práve tento pokrm môžete obohatiť o zložku, ktorá urobí veľa dobrého pre vaše telo. Mimochodom, zvýrazní chuť ovsených vločiek.

V lete by ste mohli ovsenú kašu obložiť ovocím. Sú chutné a majú veľa vitamínov, ale teraz je dôležitejší iný doplnok. Na jeseň sa na ňu oplatí staviť. Tieto nenápadné zrnká majú veľkú silu.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Chcete krásne tuje? Urobte s nimi toto teraz v novembri

Malé zrnká majú veľkú silu. Černucha (čierna rasca)

Všetko je to o semienkach černuchy. Tieto malé, čierne semienka sú v súčasnosti čoraz obľúbenejšie. Stretnete sa s nimi v chlebe, syroch, šalátoch, ale aj ich pridanie do ovsenej kaše môže mať mnoho zdravotných výhod. Navyše, ovsené vločky sú pomerne nevýrazné, takže výrazná chuť černuchy im dodá nový charakter. Rozhodne dokážu premeniť ovsenú kašu.

Prečo rasca funguje?

Čo sa skrýva v rasci? Predovšetkým množstvo vitamínov (A, E, F a tie zo skupiny B) a minerálov, ako sú zinok, horčík, vápnik, železo, draslík a selén. Vďaka obsahu týchto zložiek:

  • Kmín má antibakteriálne a antivírusové účinky, podporuje imunitný systém a pomáha v boji proti infekciám.
  • Znižuje hladinu zlého cholesterolu a cukru v krvi.
  • Podporuje trávenie a znižuje rast Candidy Albicans, čím odstraňuje plesne v tele.
  • Podporuje činnosť pečene a zmierňuje príznaky akné.
Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Pozor Slováci túto zeleninu nejedzte. Našli v nej baktérie salmonely

Pridanie rasce do ovsených vločiek je jednoduchý spôsob, ako obohatiť svoju stravu. Nigella sa hodí k jej sladkým aj slaným verziám. Najlepšie sa podáva so sezónnou zeleninou.

Recept na suchú ovsenú kašu s rascou

Zloženie:

  • pol šálky ovsených vločiek,
  • pohár vody,
  • štipka soli.
Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Nové pravidlo pre vodičov. Tieto doklady musíte mať po novom pri sebe

Prílohy:

  • Jemne nasekaná jarná cibuľka s pažítkou,
  • lyžica strúhaného parmezánu, čedaru alebo iného obľúbeného syra,
  • lyžica olivového oleja,
  • 1 paradajka,
  • čajová lyžička černuchy,
  • soľ a korenie podľa chuti.

Spôsob prípravy:

  1. Ovsené vločky uvaríme vo vode do mäkka. Dochutíme soľou a štipkou korenia.
  2. Do ovsených vločiek pridáme syr a premiešame.
  3. Ovsené vločky vložíme do misky, na vrch položíme plátky paradajok.
  4. Posypeme pažítkou a rascou.
  5. Nakoniec pokvapkajte olivovým olejom a dochuťte podľa chuti.

Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

redakcia Plénum.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *