Pridajte len štipku tohto do čaju a s telom sa začnú diať zázraky

caj
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Čaj je jedným z najobľúbenejších a zároveň najzdravších nápojov. Vďaka nízkemu obsahu kofeínu si ho môžete vychutnať kedykoľvek počas dňa. Dobrým riešením je pridať do šálky štipku obľúbeného korenia. Hoci s nápojmi vôbec nesúvisí, je to skvelý spôsob, ako zvýšiť zdravotné účinky čaju.

Toto nenápadné korenie, prítomné takmer v každej domácnosti, v sebe skrýva silu, ktorá dokáže urobiť zázraky pre vaše zdravie a vzhľad. Čierne korenie pridané do obyčajného čaju ho premení na skutočný elixír krásy a zdravia. Znie to nezvyčajne, ale korenistá chuť sa k nálevu naozaj hodí.

Čierne korenie na čaj

Čaj s korením prekvapí svojou mierne pikantnou chuťou, pričom pozitívne pôsobí na celý organizmus. Pomáha v boji proti nadváhe, pretože piperín obsiahnutý v čiernom korení výborne podporuje spaľovanie tukov. Okrem toho antioxidanty z korenia v kombinácii s polyfenolmi z čaju spomaľujú proces starnutia.

Pravidelné pitie paprikového čaju je nielen receptom na krásnu postavu a mladistvý vzhľad. Tento elixír zmierňuje bolesti žalúdka a tráviace problémy, má analgetický, protizápalový a zahrievací účinok. Poskytuje výbornú podporu v boji proti infekciám horných dýchacích ciest.

Ako pripraviť čaj z korenia?

Príprava elixíru je mimoriadne jednoduchá. Stačí uvariť listový alebo expresný čaj, precediť a pridať štipku čerstvo mletého čierneho korenia. Na zjemnenie korenistej chuti môžete do čaju pridať niekoľko kvapiek citrónovej šťavy, pomarančovej kôry, korenia alebo trošku medu.

Ak chcete naplno využiť blahodarné vlastnosti čaju z korenia, pite ho horúci. Čím vyššia je teplota nápoja, tým viac cenných látok sa dostane do tela. Do nálevu môžete pridať aj niekoľko plátkov olúpaného zázvoru. Okrem toho môže čaj z korenia pomôcť urýchliť liečbu infekcií horných dýchacích ciest a prechladnutia.

Čierne korenie je nielen obľúbeným korením, ale aj prírodným prostriedkom na zdravie a krásu. Stačí ho pridať do čaju a môžete si vychutnať jeho mnohé prospešné vlastnosti.


Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Volám sa Mgr. Kamil Selecký a študoval som históriu na Fakulte humanitných vied v Banskej Bystrici. Písaniu sa venujem amatérsky od roku 2018, no za ten čas som si našiel vlastný štýl a publikum, ktorému ponúkam najmä praktické rady pre bežných ľudí – od záhradkárskych tipov, cez triky do domácnosti, až po zdravé a jednoduché recepty. Verím, že aj malé zlepšenia v každodennom živote môžu priniesť veľký rozdiel. Okrem písania pracujem ako grafik a marketér na voľnej nohe. Marketingu som sa venoval aj počas zamestnaní pre viaceré firmy, no dnes ma napĺňa sloboda kreativity a vlastné projekty, vrátane práce na sociálnych sieťach. Vo voľnom čase si rád zahrám amatérsky futbal, pracujem v záhrade alebo skúšam niečo nové, čo by mohlo zaujať aj mojich čitateľov. Píšem pre ľudí, ako som ja – zvedavých, praktických a s chuťou objavovať jednoduché, no užitočné riešenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *