Rezne ako od babičky: Overený trik na chrumkavú a zlatistú strúhanku, ktorú si zamilujete

bravcovy rezen
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Bez strúhanky to nie sú tie pravé rezne – rovnako ako šalát bez smotany. Práve chrumkavá, zlatistá kôrka je tou najväčšou ozdobou každého poriadneho rezňa. Ak si chcete pripraviť šťavnaté bravčové rezne s dokonalou strúhankou, máme pre vás tradičný recept, ktorý nesklame.

bravcovy rezen

Tradičné bravčové rezne sú klasikou aj na Slovensku

Slovenská kuchyňa ponúka mnoho chutných jedál, ktoré sa dedia z generácie na generáciu. Okrem halušiek, kapustnice či pečeného mäsa nesmú na stole chýbať ani klasické rezne. Tie si u nás získali obrovskú obľubu najmä počas sviatkov, rodinných osláv či nedeľného obeda.

Hoci poznáme rôzne druhy – kuracie, mleté či dokonca zeleninové – najväčšou klasikou ostávajú poctivé bravčové rezne. Aby však boli nielen šťavnaté, ale aj príjemne chrumkavé a na povrchu zlatisté, rozhodujúca je kvalitná strúhanka a správny postup.

Prinášame vám recept, vďaka ktorému budú vaše rezne ako od babičky – s krásnou kôrkou, ktorá drží pevne a neláme sa.

Recept na chrumkavé bravčové rezne so zlatistou strúhankou

Ak chcete, aby boli vaše rezne nielen chutné, ale aj na pohľad lákavé, vyskúšajte tento jednoduchý, no efektívny spôsob prípravy.

Budete potrebovať:

  • 6 plátkov bravčového karé (alebo stehenného mäsa)
  • 2 vajcia
  • 1 čajovú lyžičku oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • kukuričnú múku
  • strúhanku (najlepšie hrubšiu alebo domácu)
  • polovicu kocky bravčovej masti (prípadne olej na vyprážanie)

Ako pripraviť dokonalé rezne krok za krokom:

  1. Plátky bravčového mäsa naklepte na tenko, osoľte a okoreňte z oboch strán.
  2. V miske vyšľahajte vajcia s lyžičkou oleja. Mäso obaľte v tejto zmesi a nechajte ho odležať v chladničke minimálne hodinu. Tento krok zabezpečí, že strúhanka sa krásne prichytí.
  3. Po odležaní obaľte mäso najskôr v kukuričnej múke – tá vytvorí extra chrumkavý základ. Potom pokračujte klasickou strúhankou.
  4. Na panvici rozohrejte bravčovú masť (alebo olej) a rezne vyprážajte z oboch strán, kým nebudú krásne zlatisté a chrumkavé.

Hotové rezne môžete podávať s klasickými zemiakmi, zemiakovou kašou alebo s čerstvým zeleninovým šalátom. Výborne sa k nim hodí aj kyslá uhorka či tradičný uhorkový šalát.


Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Volám sa Mgr. Kamil Selecký a študoval som históriu na Fakulte humanitných vied v Banskej Bystrici. Písaniu sa venujem amatérsky od roku 2018, no za ten čas som si našiel vlastný štýl a publikum, ktorému ponúkam najmä praktické rady pre bežných ľudí – od záhradkárskych tipov, cez triky do domácnosti, až po zdravé a jednoduché recepty. Verím, že aj malé zlepšenia v každodennom živote môžu priniesť veľký rozdiel. Okrem písania pracujem ako grafik a marketér na voľnej nohe. Marketingu som sa venoval aj počas zamestnaní pre viaceré firmy, no dnes ma napĺňa sloboda kreativity a vlastné projekty, vrátane práce na sociálnych sieťach. Vo voľnom čase si rád zahrám amatérsky futbal, pracujem v záhrade alebo skúšam niečo nové, čo by mohlo zaujať aj mojich čitateľov. Píšem pre ľudí, ako som ja – zvedavých, praktických a s chuťou objavovať jednoduché, no užitočné riešenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *