Skladujte na tomto mieste chlieb a vydrží čerstvý aj tri týždne

cerstvy chleba
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Jedna používateľka TikToku dala prekvapivú odpoveď na otázku: Kde by ste mali skladovať chlieb, aby vydržal dlhšie čerstvý? Vybrala si miesto, ktoré s uskladnením chleba vôbec nesúvisí. Keď ľudia uvidia, odkiaľ ho vytiahla, čaká ich veľký šok.

Kde skladovať chlieb, aby vydržal dlhšie čerstvý?

V typickej slovenskej domácnosti sa chlieb zvyčajne skladuje v chlebníku. Mnohí ľudia si chlieb odkladajú do kuchynskej skrinky, aby ušetrili miesto. Dôležitý je aj obal, v ktorom je chlieb ukrytý. Plastové vrecko má nevýhodu, že sa v ňom môže zhromažďovať vlhkosť a kôrka nebude chrumkavá. Výhodou je, že sa nevysuší. Zdravšie je uchovávať chlieb v papierovom vrecku. Nevýhodou tu však je, že sa rýchlejšie vysuší.

Naše babičky mali najlepšiu metódu. Chlieb balili do plátenného vrecka. Chlieb si vďaka dostatočnému prúdeniu vzduchu zachoval chrumkavú kôrku a vôňu. Ani to však nezabránilo jeho vysušeniu.

Používateľka TikTok všetkých udivuje tým, kde uchováva svoj chlieb

Internetová používateľka známa na internete ako „Sammar“ všetkých prekvapila priznaním o tom, kde skladuje svoj chlieb, aby vydržal dlhšie čerstvý. Ako priznala, keď jej priatelia uvidia, odkiaľ ho ťahá, čaká ich veľký šok.

Podľa influencerky je najlepším miestom na skladovanie chleba mikrovlnná rúra. Tvrdí, že chlieb tam uchovávaný vydrží čerstvý až tri týždne.

Priznanie influencerky vyvolalo množstvo komentárov. Veľa ľudí sa nad touto metódou zasmialo. Niektorí dokonca vtipkovali a ironicky písali, že by mala chlieb uchovávať v umývačke riadu, pretože sa tam viac zmestí. Iní však boli zmätení, prečo uchovávať chlieb celé týždne.

Kde sa dá chlieb uchovávať dlhšie a ako sa dá osviežiť?

Mnohí ľudia majú jednoduché patenty na dlhšie uchovanie chleba. Niektorí ho uchovávajú v chladničke. Iní ho zmrazia a potom ho zohrejú v rúre, aby bol opäť čerstvý.

Pri nákupe chleba však treba zvážiť, koľko ho naozaj môžeme v krátkom čase zjesť. Potom sa vyrieši problém, ako prebytočný chlieb dlhšie skladovať. Pretože ako všetci vieme, najlepší je priamo z pekárne!


Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Volám sa Mgr. Kamil Selecký a študoval som históriu na Fakulte humanitných vied v Banskej Bystrici. Písaniu sa venujem amatérsky od roku 2018, no za ten čas som si našiel vlastný štýl a publikum, ktorému ponúkam najmä praktické rady pre bežných ľudí – od záhradkárskych tipov, cez triky do domácnosti, až po zdravé a jednoduché recepty. Verím, že aj malé zlepšenia v každodennom živote môžu priniesť veľký rozdiel. Okrem písania pracujem ako grafik a marketér na voľnej nohe. Marketingu som sa venoval aj počas zamestnaní pre viaceré firmy, no dnes ma napĺňa sloboda kreativity a vlastné projekty, vrátane práce na sociálnych sieťach. Vo voľnom čase si rád zahrám amatérsky futbal, pracujem v záhrade alebo skúšam niečo nové, čo by mohlo zaujať aj mojich čitateľov. Píšem pre ľudí, ako som ja – zvedavých, praktických a s chuťou objavovať jednoduché, no užitočné riešenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *