Tieto potraviny vôbec nemusia byť v chladničke a zbytočne vám žerú elektrinu

chladnicka elektrina

Oplatí sa vedieť, čo nemusíte uchovávať v chladničke. To vám môže ušetriť veľa miesta. Nižšie sme zostavili zoznam vecí, ktoré Poliaci často (prekvapivo…) uchovávajú v chladničke, hoci tieto výrobky ju vôbec nepotrebujú.

Čo nemusíte mať v chladničke?

Paradajky

Všetci máme radi paradajky, ale tie nemusia nevyhnutne milovať chlad, ktorý prevláda v chladničke. Alebo ju aspoň vôbec nepotrebujú. Najlepšie je ich skladovať na chladnom, suchom mieste pri izbovej teplote, kde si zachovajú vlhkosť.

Citrusové plody

Vaše obľúbené citrusové plody, ako sú citróny, limetky, pomaranče a grapefruity, sú skvelým príkladom potravín, ktoré netreba skladovať v chladničke. Tieto šťavnaté plody je najlepšie skladovať v košíkoch na ovocie na pulte. Ak si myslíte, že ovocie nebudete jesť niekoľko týždňov, vyhraďte pre ne chladné, suché a dobre vetrané miesto, napríklad skriňu, kde budú visieť, kým ich nebudete pripravení chrumkať.

Banány

Ak chcete udržať banány čerstvé, skladujte ich pri izbovej teplote s plastovou fóliou okolo stopiek. Fólia zabráni ich uvoľňovaniu etylénu, ktorý urýchľuje proces dozrievania.

TENTO ČLÁNOK PREČÍTALI VŠETCI:  Nevarte zemiaky vo vode. Toto je chutnejší spôsob, ktorý budete milovať

Maslo

Keďže maslo je mliečny výrobok, je ľahké pochopiť, prečo si väčšina ľudí myslí, že ho treba skladovať pri nízkej teplote. V skutočnosti to však tak nie je: Ukázalo sa, že maslo možno bezpečne skladovať mimo chladničky vo vzduchotesnej nádobe.

Zemiaky

Zemiaky uskladnené v papierovom vrecku na chladnom a tmavom mieste, napríklad v špajzi, by mali vydržať približne tri týždne. Uloženie zemiakov do chladničky spôsobí premenu škrobu na cukor, čo má za následok nepríjemne sladkú chuť zemiakov.

Bazalka

Táto zelená listová bylinka skvele rastie na slnečnom parapete, tak prečo by ste ju dávali do chladničky? Po odrezaní končekov uložte túto aromatickú rastlinu do sklenenej nádoby naplnenej čerstvou vodou a zostane stále čerstvá, navyše sa jej bude naďalej dariť.

Avokádo

Na rozdiel od úplne zrelého avokáda, ktoré by sa malo skladovať v chladničke, nezrelé plody by sa mali skladovať pri izbovej teplote. Nie ste si istí, či je avokádo ešte zrelé? Skontrolujte, či podľahne ľahkému tlaku, ak nie, máte ešte dosť času na jeho konzumáciu.

TENTO ČLÁNOK PREČÍTALI VŠETCI:  Ak toto neurobíte s radiátormi, nečudujte sa na konci roka nedoplatkom

Kôstkové ovocie

Broskyne, marhule, nektárinky a slivky nechajte dozrieť pri izbovej teplote. Keď sú mäkké a zrelé, môžete ich skladovať v chladničke až tri dni.

Cibuľa

Cibuľu nie je potrebné pred konzumáciou skladovať v chladničke. Je to jedna z potravín, ktoré úplne nemusia zostať na chladnom mieste. Najlepšie sa jej darí v špajzi, ďaleko od zemiakov. Koreňová zelenina totiž vylučuje etylén, ktorý môže spôsobiť, že vám cibuľa predčasne zhnije.

Chlieb

Ak nejde o mrazený druh, chlieb skladujte na chladnom a suchom mieste. Ak máte tendenciu dojedať ho veľmi dlho, namiesto skladovania v chladničke zvoľte zmrazenie chleba. A uistite sa, že ho pred konzumáciou úplne rozmrazíte, aby ste získali najlepšiu štruktúru a chuť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *