Trik babičky na čerstvý chleba tri týždne. Vložte k chlebu túto vec, ktorú má každý

cerstvy chleba

Aby ste sa vyhli plytvaniu potravinami, je dôležité vedieť, ako ich skladovať. Navrhujeme jednoduchý spôsob, ako predĺžiť čerstvosť chleba. Stačí, ak do vrecka vložíte jednu vec.

Zdalo by sa, že skladovanie potravín je jednoduché. Výrobky vložíme do skríň alebo chladničky a to je všetko. Ukazuje sa, že pomocou domácich trikov môžete predĺžiť trvanlivosť niektorých výrobkov. Vďaka jednoduchému triku bude napríklad chlieb – namiesto toho, aby vydržal niekoľko dní – vhodný na konzumáciu približne tri týždne.

Ako predĺžiť čerstvosť chleba?

Chlieb je jedným z výrobkov, ktoré chutia najlepšie, keď sú čerstvé. Bohužiaľ, deň po kúpe je zvyčajne oveľa menej nadýchaný, čo zhoršuje jeho chuť. Po niekoľkých dňoch úplne stvrdne a začne plesnivieť. Existuje jednoduchý spôsob, ako tomu zabrániť.

TENTO ČLÁNOK PREČÍTALI VŠETCI:  Banánový čaj má úžasné účinky. Vyskúšajte ho a uvidíte

Ak chcete, aby bol váš bochník dlho čerstvý, jednoducho si k nemu nechajte jeden výrobok v obale. Zaujíma vás, čo je to za zázračnú ingredienciu? Ide o zeler. Jednoduchým vložením kúska tejto zeleniny do vrecka s chlebom ho udržíte čerstvý až tri týždne.

Vetvička zeleru dodá chlebu vlhkosť, takže sa nevysuší. Zástancovia tejto metódy ubezpečujú, že zeler tiež zabraňuje vzniku plesní na chlebe. Podobne fungujú aj plátky jabĺk a zemiakov.

Účinnou metódou zachovania čerstvosti chleba je aj jeho zmrazenie. Nevýhodou však je, že sa musí z mrazničky vybrať dostatočne skoro pred konzumáciou.

Ako uchovávať potraviny v chladničke?

  • Niekedy samotné uloženie potravín do chladničky nezabráni ich znehodnoteniu. Oplatí sa poznať triky na skladovanie potravín v chladničke. Vďaka nim vydrží akýkoľvek výrobok oveľa dlhšie.
  • Mäso uchovávajte v spodnej zásuvke, ktorá je navrhnutá tak, aby mala nižšiu vlhkosť a nižšiu teplotu.
  • Údeniny a salámy ukladajte do rovnakej zásuvky ako mäso. Ak to nie je možné, ukladajte ich čo najnižšie.
  • Mliečne výrobky umiestnite na hornú policu, kde je najvyššia teplota.
    Ovocie a zeleninu môžete skladovať mimo chladničky. Výnimkou sú bobuľoviny, ktoré rýchlo strácajú svoju pevnosť. Umiestnite ich na strednú policu.
  • Mrkvu a zelenú zeleninu uchovávajte v nádobách so studenou vodou. Vďaka tomu zostanú dlhšie čerstvé a chrumkavé.
TENTO ČLÁNOK PREČÍTALI VŠETCI:  Robíte to hneď po prebudení? Kvôli tomuto zvyku si ničíte celý deň

Plytvanie potravinami je veľký problém

Vedieť, ako skladovať potraviny a predĺžiť čerstvosť chleba, je veľmi dôležité. Zabezpečí to, že budete menej plytvať potravinami. Vyhadzovanie potravín je veľký celosvetový problém. Štatistiky ukazujú, že jeho rozsah je obrovský aj v Poľsku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *