Urobte hneď toto s vajíčkami, keď prídete domov. Ostanú dlhšie čerstvé

vajicka varenie
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Ako skladovať vajcia, aby sa predĺžila ich čerstvosť? Existuje niekoľko návodov, ale len málo ľudí venuje pozornosť tomu, ako sú vajcia usporiadané vo výlisku. A to, ako sa ukazuje, má vplyv na ich čerstvosť.

Či už vajcia skladujete v extrudéri alebo v inej nádobe, vždy dbajte na to, aby špička vajca smerovala nadol. Tento spôsob skladovania vajec je mimoriadne účinný a pomáha udržať ich čerstvosť.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Káva so zázvorom? Dôvod, prečo by ste to mali skúsiť je veľký

Ako skladujete vajcia? Použite túto metódu na predĺženie ich čerstvosti

Zvyčajne je to užšia časť vajíčka, ktorá vyčnieva z vytláčadla, zatiaľ čo širšia časť je ukrytá vo vnútri obalu. Ak ich však otočíte širšou stranou nahor a užšou stranou nadol, predĺžite ich čerstvosť. Sú za tým veľmi jednoduché fyzikálne princípy: žĺtok v takto otočenom vajci sa usadí presne v strede, mimo vzduchovej komory, a preto zostane dlhšie čerstvý.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Ako zabezpečiť viac vajec v zime? Tento trik používajú aj skúsení chovatelia!

Nezabudnite tiež, že vajcia by sa nemali skladovať v blízkosti silne aromatických výrobkov. Vajcia majú tendenciu nasávať pachy, preto by sa mali skladovať v oddelených priestoroch alebo v tesne uzavretých obaloch.

Ako predĺžite čerstvosť vajec?

Nízke teploty spomaľujú proces starnutia vajec, preto by sa mali skladovať v chladničke, najlepšie vo výlisku alebo miske, aby mali stály prísun vzduchu. Neskladujte vajcia pri izbovej teplote – jeden deň v týchto podmienkach sa rovná piatim dňom skladovania v chladničke.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Tu skladované vajcia vám vydržia niekoľko mesiacov čerstvé

Takisto sa neodporúča umývať škrupiny vajec pred ich uložením do chladničky. Proces starnutia vajec zahŕňa okrem iného rozklad bielkovín a vitamínov a žltnutie tuku. Týmto javom bráni prirodzená ochranná vrstva pokrývajúca škrupinu. Jej umytím zbavujeme vajcia tejto ochrany, čím prispievame ku skráteniu ich čerstvosti.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *