Urobte si dieru do viečka od pohára a vezmite na výlet. Robili to už ľudia z čias komunizmu

pohar zavarenie
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Chystáte sa kempovať? Vyskúšajte trik s viečkom od pohára. Vymysleli ho naše babičky ešte za hlbokého komunizmu. Uľahčí vám to varenie.

Prázdniny sú vhodným obdobím na to, aby ste veľa odchádzali. Niektorí z nás bývajú v hoteloch, iní na chatách a ďalší v stanoch pod holým nebom. Príprava akéhokoľvek jedla v takýchto podmienkach niekedy hraničí so zázrakom. Pokiaľ nepoužijete patent našich starých mám. Stačí si so sebou vziať prázdnu nádobu so skrutkovacím uzáverom.

Ako sa používa prázdna nádoba so skrutkovacím uzáverom?

Keď ste boli pred rokmi u babičky, všimli ste si, že niektoré viečka na pohároch majú dieru? To nie je náhoda. Takto sa naše babičky vyrovnávali s nedostatkom kuchynského náčinia. To, že to bol v komunistickom Slovensku problém, nie je známe.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
V USA píšu správy o Slovensku. Kvôli Trumpovi nás čaká ekonomická katastrofa

Rovnako ako pri všetkom ostatnom. Čo teda bola nádoba s perforovaným viečkom? Strúhadlo, nôž a škrabka. Ak ste viečko prepichli na viacerých miestach, mohli ste naň ľahko nastrúhať syr alebo mrkvu. Najlepšie zo všetkého je, že všetko skončí v nádobe, čím sa zefektívni vaše varenie. Priečnym rozrezaním a vytiahnutím smerom von vytvoríte provizórnu škrabku. Takýto nástroj sa vám bude hodiť najmä pri kempovaní.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Príznaky, že denne pijete veľa kávy. Aké množstvo je v poriadku?

Čo si vziať so sebou na kempovanie?

Spanie pod holým nebom, dlhé kúpanie v jazere, rozkošné cvrlikanie cvrčkov – kempovanie má len samé výhody. Najväčšou výzvou je varenie. Nedostatok varných dosiek a sporákov to sťažuje. Ak máte chladničku a turistický varič, nebude to problém.

Vtedy sa oplatí pripraviť si nádoby s jedlom. Takto ušetríte čas aj peniaze. Deň pred odchodom si pripravte niekoľko jedál, ktoré sa počas dovolenky nepokazia. Zo skúseností vieme, že najlepšie sú polievky, ako aj ľahké jedlá. Kľúčom k úspechu je pasterizácia, vďaka ktorej bude jedlo vhodné na konzumáciu dlhý čas. Ako to urobiť? Poháre naplnené jedlom umiestnite hore dnom, najlepšie ešte horúce. Veľký hrniec vystelte bavlnenou látkou a vložte doň pripravené poháre.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Lieči zápaly a pomáha chudnúť. Pestujte si takto zázvor doma

Hrniec naplňte vodou. Mala by úplne „zakryť“ poháre. Hrniec dajte na plyn. Keď voda začne vrieť, zapnite časovač. Po 15 minútach varu poháre vyberte.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *