• 26 augusta, 2023
  • Zatiaľ bez komentára
  • 4minúty čítania

Urobte si dieru do viečka od pohára a vezmite na výlet. Robili to už ľudia z čias komunizmu

Urobte si dieru do viečka od pohára a vezmite na výlet. Robili to už ľudia z čias komunizmu

Chystáte sa kempovať? Vyskúšajte trik s viečkom od pohára. Vymysleli ho naše babičky ešte za hlbokého komunizmu. Uľahčí vám to varenie.

Prázdniny sú vhodným obdobím na to, aby ste veľa odchádzali. Niektorí z nás bývajú v hoteloch, iní na chatách a ďalší v stanoch pod holým nebom. Príprava akéhokoľvek jedla v takýchto podmienkach niekedy hraničí so zázrakom. Pokiaľ nepoužijete patent našich starých mám. Stačí si so sebou vziať prázdnu nádobu so skrutkovacím uzáverom.

Ako sa používa prázdna nádoba so skrutkovacím uzáverom?

Keď ste boli pred rokmi u babičky, všimli ste si, že niektoré viečka na pohároch majú dieru? To nie je náhoda. Takto sa naše babičky vyrovnávali s nedostatkom kuchynského náčinia. To, že to bol v komunistickom Slovensku problém, nie je známe.

TENTO ČLÁNOK PREČÍTALI VŠETCI:  Slováci začali dávať na kľučku obyčajný pohár. Zachránilo to už milióny domácností

Rovnako ako pri všetkom ostatnom. Čo teda bola nádoba s perforovaným viečkom? Strúhadlo, nôž a škrabka. Ak ste viečko prepichli na viacerých miestach, mohli ste naň ľahko nastrúhať syr alebo mrkvu. Najlepšie zo všetkého je, že všetko skončí v nádobe, čím sa zefektívni vaše varenie. Priečnym rozrezaním a vytiahnutím smerom von vytvoríte provizórnu škrabku. Takýto nástroj sa vám bude hodiť najmä pri kempovaní.

Čo si vziať so sebou na kempovanie?

Spanie pod holým nebom, dlhé kúpanie v jazere, rozkošné cvrlikanie cvrčkov – kempovanie má len samé výhody. Najväčšou výzvou je varenie. Nedostatok varných dosiek a sporákov to sťažuje. Ak máte chladničku a turistický varič, nebude to problém.

TENTO ČLÁNOK PREČÍTALI VŠETCI:  Slovák našiel trik, ako mať paradajky čerstvé mesiace. Stačí urobiť toto

Vtedy sa oplatí pripraviť si nádoby s jedlom. Takto ušetríte čas aj peniaze. Deň pred odchodom si pripravte niekoľko jedál, ktoré sa počas dovolenky nepokazia. Zo skúseností vieme, že najlepšie sú polievky, ako aj ľahké jedlá. Kľúčom k úspechu je pasterizácia, vďaka ktorej bude jedlo vhodné na konzumáciu dlhý čas. Ako to urobiť? Poháre naplnené jedlom umiestnite hore dnom, najlepšie ešte horúce. Veľký hrniec vystelte bavlnenou látkou a vložte doň pripravené poháre.

Hrniec naplňte vodou. Mala by úplne „zakryť“ poháre. Hrniec dajte na plyn. Keď voda začne vrieť, zapnite časovač. Po 15 minútach varu poháre vyberte.

Podobné články

Je potrebné pri zaváraní obracať poháre? Odpoveď vás možno prekvapí

Je potrebné pri zaváraní obracať poháre?…

Sezóna výroby rôznych letných konzerv je…
Slováci začali dávať pohár na kľučku dverí. Trik vám môže zachrániť domácnosť

Slováci začali dávať pohár na kľučku…

Zavesenie pohára na kľučku vchodových dverí…

Zanechaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *