Vajíčka sú chutným nápadom na výživné raňajky. Pripravujem ich často a tento trik urobil niečo oveľa jednoduchšie a rýchlejšie. Vezmite uvarené vajíčko, vložte ho do pohára s vodou a uvidíte, čo sa stane (foto: plenum.sk)
Jedzte vajcia pre chuť a zdravie
Vajíčka jeme na raňajky, pridávame ich do rôznych jedál a pripravujeme z nich šaláty. Radi jeme vajíčka na mäkko, ale máme radi aj vajíčka na tvrdo. Vajíčka nám okrem chuti dodajú energiu, vitamíny A, E, D, K, B12 a množstvo minerálov. Vajcia sú tiež bohaté na omega-3 a omega-6 nenasýtené mastné kyseliny.
Keď sa však rozhodneme jesť varené vajíčka, musíme niečo urobiť. Pred konzumáciou vajíčka ho musíme ošúpať. Veľa ľudí to robí nerád, pretože to trvá nejaký čas, čo väčšinou ráno nestačí. Istý trik nám však môže život v kuchyni uľahčiť. Použil som ho a teraz ho odporúčam každému.
Uvarte si vajíčko a dajte ho do pohára s vodou, kuchynský trik
Trik, ktorý odporúčam, je veľmi jednoduchý a účinný . Musíte uvariť vajíčko a pripraviť pohár vody. Mala by siahať do ¼ výšky nádoby. Teraz pridajte uvarené vajce, zatvorte nádobu a dôkladne pretrepte.
Táto akcia rozbije škrupinu vajíčka. Potom nádobu odskrutkujte, vylejte vodu a vyberte vajíčko. Peeling prebehne hladko. Bude to trvať len chvíľku a vajíčko vám už nebude páliť prsty. Na odstránenie škrupiny vajíčka stačí dva pohyby.
Trik, ktorý vám pomôže v kuchyni
Vďaka tomuto veľmi jednoduchému triku ušetríte nielen čas, ale nepopálite si prsty. Voda v dóze vajíčko ochladí a potrasenie uľahčí odstránenie škrupiny. Celý proces pôjde rýchlejšie ako kedykoľvek predtým. Teraz je to jediný spôsob, ako ošúpem vajíčka.
Tento trik sa oplatí využiť pri príprave raňajok, ale aj vtedy, keď potrebujete olúpať pár vajíčok na šalát . Vezmite nádobu, nalejte vodu a pridajte vajíčko. Po chvíli ich rýchlo a jednoducho ošúpete.