Vyhadzujete zátku z vína? Rozrežte ju a položte vedľa ovocia a uvidíte

wine 1177806 1920

Niekedy zdanlivo obyčajné predmety, ktoré po použití skončia v koši, skrývajú mnoho praktických a zaujímavých využití. Jedným z nich je zátka na víno vyrobená z kôry korkového duba. Namiesto toho, aby ste ho vyhodili, použite ho doma a nebudete ľutovať. Na čo ho môžete použiť? Vysvetľuje Gazeta.pl

Vínne korky sú skutočné umelecké diela, ktorých výroba trvá až 25 rokov. Okrem praktického uzáveru majú fľaše často aj dekoratívnu úlohu a milovníci ručne vyrábaných predmetov z nich môžu vykúzliť krásne šperky, pečiatky, podstavce pod poháre, rámy, ozdoby a mnoho, mnoho ďalšieho. Ako ich môžete použiť?

Rozrežte zátku na polovicu a položte ju blízko ovocia. Šikovný trik na vyriešenie nepríjemného problému

Pomocou vínneho korku môžete predĺžiť čerstvosť ovocia a ochrániť ho pred napadnutím ovocnými muškami a iným hmyzom. Stačí ho rozrezať na polovicu a umiestniť spolu s ovocím do misky alebo košíka. Vďaka svojej štruktúre bude účinne absorbovať vlhkosť a odpudzovať nepozvaných votrelcov. Len ju nezabudnite aspoň raz týždenne vymeniť. Nepotrebné zátky môžete zbierať, medzi priateľmi a rodinou alebo ich kúpiť v obchode. Zaplatíte za ne niekoľko zlotých.

Ďalší zaujímavý článok zadarmo:  Kľúčové ošetrenie jabloní teraz v júni, aby ste mali veľkú úrodu jabĺk

Čo namiesto podpaľovačov do grilu? Použite zátky od vína

Počas grilovacej sezóny sa môže hodiť aj použitá zátka od vína. Jemne ho namočte do alkoholu a potom ho použite ako podpaľovač. Tento jednoduchý spôsob vám ušetrí peniaze a čas, ktorý by ste strávili nakupovaním v obchode. Korok bude horieť relatívne pomaly, takže ľahko udržíte oheň, na ktorom si pripravíte skutočné dobroty. To však nie je všetko.

Ďalší zaujímavý článok zadarmo:  Položte pod čučoriedky a budete zbierať obrovskú úrodu

Korok zachráni spálený bigos. Ako ho môžete použiť?

Ako inak môžete použiť zátku na víno? Môžete ho použiť na záchranu spáleného bigosu. Vložte pokrm do čistého hrnca, pričom sa zároveň zbavte pripálenej kapusty, vložte doň zátku a znovu varte, pričom tentoraz dávajte pozor, aby sa chyba neopakovala. Zátka úspešne „vytiahne“ spálenú arómu a pokrm bude opäť nádherne aromatický. Na konci ho len nezabudnite vybrať, aby niekoho neprekvapil.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *