Z chleba čo mi zostal po sviatkoch urobím polievku, celá rodina sa olizuje

chlieb
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Ako obvykle, na Veľkú noc som kúpila príliš veľa chleba. Našťastie tento rok starý chlieb nevyjde nazmar, pretože som sa práve naučila skvelý recept. Uvarím z neho výbornú polievku, ktorú bude jesť celá rodina. Recept na toto jedlo odporúčam každému gurmánovi. 

Čo s chlebom po sviatkoch?

Každý rok mám po prázdninách rovnaký problém. Zostal mi chlieb, ktorý je zatuchnutý a nevhodný na chlebíčky. Takýto chlieb však nevyhadzujem . Snažím sa neplytvať jedlom, ale využiť zvyšky produktov v kuchyni. 

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Ďalší konsolidačný balíček? Vláda by vzala rodinám a dôchodcom

Strúhanku si môžete pripraviť zo zatuchnutého chleba a je obľúbený v poľských domácnostiach. Ja však robím chutnú polievku zo zatuchnutého chleba, či už bieleho alebo celozrnného . Naučila som sa to nedávno – stačí namočiť chlieb a pridať vývar, cesnak a cibuľu. Pridajte trochu smotany a petržlenu. Raz-dva bude chutná polievka pre celú rodinu hotová. 

Ako pripraviť polievku z chleba?


Ingrediencie:

  • 250 g bieleho alebo celozrnného chleba
  • 1 liter vývaru
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 2 polievkové lyžice smotany
  • soľ
  • korenie
Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Takéto hrnce by ste nemali používať. Slováci to stále nevedia a škodia si
presolena polievka


Na prípravu polievky začnite nakrájaním cibule a cesnaku a orestovaním na masle (začnite cibuľou). Chlieb nakrájame, vložíme do hrnca, pridáme opraženú zeleninu . Teraz zalejeme vývarom a varíme, kým chlieb nezmäkne.

Pridajte smotanu (zmiešajte ju s vývarom v samostatnej nádobe, potom ju nalejte do hrnca), dochuťte soľou a korením. Suroviny zmiešame a polievku podávame s krutónmi a petržlenovou vňaťou . Tento jednoduchý recept poskytuje vynikajúci výsledok. Táto rýchla polievka bude chutiť celej rodine. 

Polievka plná chleba a chuti

Vďaka tomuto receptu nebudete plytvať chlebom . Uvaríte chutnú polievku , ktorú môžete podávať napríklad s oškvarkami alebo krutónmi. Ak nemáte radi petržlenovú vňať, môžete pridať kôpor. Stačí pätnásť minút a lahodná polievka je hotová. 

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Vložte to do chladničky a ročne ušetríte za elektrinu peknú sumu peňazí

Odporúčam každému, pretože polievka, hoci jednoduchá, je výborná . Len s pár ingredienciami pripravíte jedlo, ktoré bude chutiť deťom aj dospelým. A chlieb nevyhodíš. Písali sme o tom, ako neplytvať mäsom, ktoré zostalo po sviatkoch. Priniesli sme recept na halušky s jarnou plnkou. 


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Redakcia Plénum.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *