Z chleba čo mi zostal po sviatkoch urobím polievku, celá rodina sa olizuje

chlieb

Ako obvykle, na Veľkú noc som kúpila príliš veľa chleba. Našťastie tento rok starý chlieb nevyjde nazmar, pretože som sa práve naučila skvelý recept. Uvarím z neho výbornú polievku, ktorú bude jesť celá rodina. Recept na toto jedlo odporúčam každému gurmánovi. 

Čo s chlebom po sviatkoch?

Každý rok mám po prázdninách rovnaký problém. Zostal mi chlieb, ktorý je zatuchnutý a nevhodný na chlebíčky. Takýto chlieb však nevyhadzujem . Snažím sa neplytvať jedlom, ale využiť zvyšky produktov v kuchyni. 

Strúhanku si môžete pripraviť zo zatuchnutého chleba a je obľúbený v poľských domácnostiach. Ja však robím chutnú polievku zo zatuchnutého chleba, či už bieleho alebo celozrnného . Naučila som sa to nedávno – stačí namočiť chlieb a pridať vývar, cesnak a cibuľu. Pridajte trochu smotany a petržlenu. Raz-dva bude chutná polievka pre celú rodinu hotová. 

Ďalší zaujímavý článok zadarmo:  Tento postrek vykonajte, keď paradajky začnú kvitnúť. Bude veľa plodov

Ako pripraviť polievku z chleba?


Ingrediencie:

  • 250 g bieleho alebo celozrnného chleba
  • 1 liter vývaru
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 2 polievkové lyžice smotany
  • soľ
  • korenie
presolena polievka


Na prípravu polievky začnite nakrájaním cibule a cesnaku a orestovaním na masle (začnite cibuľou). Chlieb nakrájame, vložíme do hrnca, pridáme opraženú zeleninu . Teraz zalejeme vývarom a varíme, kým chlieb nezmäkne.

Pridajte smotanu (zmiešajte ju s vývarom v samostatnej nádobe, potom ju nalejte do hrnca), dochuťte soľou a korením. Suroviny zmiešame a polievku podávame s krutónmi a petržlenovou vňaťou . Tento jednoduchý recept poskytuje vynikajúci výsledok. Táto rýchla polievka bude chutiť celej rodine. 

Ďalší zaujímavý článok zadarmo:  EÚ ide Slovákom zakázať niečo, na čo sme boli celé roky zvyknutí a denne to používali

Polievka plná chleba a chuti

Vďaka tomuto receptu nebudete plytvať chlebom . Uvaríte chutnú polievku , ktorú môžete podávať napríklad s oškvarkami alebo krutónmi. Ak nemáte radi petržlenovú vňať, môžete pridať kôpor. Stačí pätnásť minút a lahodná polievka je hotová. 

Odporúčam každému, pretože polievka, hoci jednoduchá, je výborná . Len s pár ingredienciami pripravíte jedlo, ktoré bude chutiť deťom aj dospelým. A chlieb nevyhodíš. Písali sme o tom, ako neplytvať mäsom, ktoré zostalo po sviatkoch. Priniesli sme recept na halušky s jarnou plnkou. 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *