Helen Tinsleová sa narodila v roku 1919 a tento rok sa dožíva 105 rokov. Ako uvádzajú jej príbuzní, ide o charakternú, no zároveň vtipnú a milú ženu. Teší sa duševnej čulosti a v priebehu rokov si vytvorila životný štýl, ktorý jej umožnil dožiť sa takého vysokého veku. Ukázalo sa, že každý deň konzumuje jeden výrobok, ktorý má v kuchyni pravdepodobne väčšina z vás.
Helen Tinsleová oslávila 104. narodeniny
Keď sa niekto dožije 100 rokov, je to obrovská udalosť, a to nielen pre jeho blízkych, ale pre celú krajinu, niekedy dokonca pre celý svet. V súčasnosti je osobou, ktorá prekonala absolútny rekord, pokiaľ ide o dĺžku života, Francúzka Jeanne Calmentová, ktorá zomrela v roku 1997 a dožila sa 122 rokov.
Svet sa dozvedel o Helen Tinsleovej, keď táto žena oslávila 104. narodeniny. V ten deň mala na sebe ružovú tiaru a hrdo sfúkala sviečky na torte. Žena je už niekoľko rokov v domove dôchodcov, ale môže počítať s pravidelnými návštevami svojej rodiny. Príbuzní sú na Helen hrdí a oceňujú jej zmysel pre humor, ako aj jej čulý um.
Recept na dlhovekosť
Mnohí ľudia žasnú nad tým, ako sa niektorí ľudia dokážu dožiť takého vysokého veku. Niektorí zo 100-ročných sa rozhodli prezradiť svoje tajomstvo, ako sa v zdraví dožiť vyššieho veku. O svoju metódu sa podelila aj Helen Tinsleová.
Ukázalo sa, že žena sa vyhýba cigaretám a alkoholu. Okrem toho každý deň konzumuje jeden výrobok, ktorý má v kuchyni pravdepodobne väčšina z vás. Hovoríme o cesnaku. Helen každý deň zje jeden strúčik a ako hovorí, vďaka tejto zelenine sa môže pýšiť svojím vekom.
Vlastnosti cesnaku
Cesnak je jednou z najstarších kultúrnych rastlín a užívajú si ho ľudia z celého sveta. Považuje sa za predchodcu modernej medicíny a nie nadarmo sa označuje za antibiotikum staroveku. Cesnak má antibakteriálne a protiplesňové vlastnosti, znižuje hladinu cholesterolu, krvný tlak a obsahuje množstvo vitamínov vrátane A, A1, A2, A3, B1, B2, C, PP a D. Znižuje tiež kŕče a zápaly.
Cesnak je receptom na dlhovekosť, pretože jeho pravidelné používanie môže brzdiť rozvoj Alzheimerovej choroby a demencie. Je to vďaka vysokému obsahu antioxidantov, ktoré chránia nervové bunky pred poškodením.