Hubku na riad používame každý deň. Väčšinou na utieranie povrchov v kuchyni alebo umývanie riadu. Dá sa však použiť aj na iné spôsoby. Pani Dagmar ju dáva do chladničky z jedného jednoduchého dôvodu.
Kondenzácia vlhkosti
Hubka má dokonalú schopnosť absorbovať vlhkosť. Bohužiaľ, vlhkosť v chladničke má negatívny vplyv na kvalitu potravín, čo sa prejavuje najmä pri zelenine. Nie je zlý nápad pridať hubku do zásuvky, kde skladujete mrkvu, šalát a iné potraviny. Výrazne sa tým predĺži ich trvanlivosť.
Ako dlho vydrží huba?
Hubka má veľmi obmedzenú životnosť. Neustále sa v nej množia baktérie a rozhodne by ste ju nemali používať dlhšie ako dva až tri týždne. Môžete ju síce dezinfikovať mikrovlnnou rúrou, ale tým sa zbavíte asi 60 % baktérií a zvyšok sa bude ďalej množiť. Aby ste ju udržali v dobrom stave čo najdlhšie, dôkladne odstráňte zvyšky jedla a po každom použití ju vyžmýkajte.
Čistiaca zmes na hubky
Okrem toho si môžete pripraviť vlastnú zmes, v ktorej ju raz týždenne vyčistíte. Budete potrebovať bielidlo a vodu. Zmiešajte bielidlo a vodu v pomere 1:3,a hubku v tejto zmesi dôkladne opláchnite.
Uľavte svojim zápästiam
Práca na počítači môže spôsobiť rôzne zdravotné komplikácie. Medzi ne patrí aj syndróm karpálneho tunela. Preťaženému zápästiu však môžete ľahko uľaviť pomocou špongie. Ak nevlastníte klávesnicu so špeciálnou opierkou, položte si pod ruku špongiu. Rozdiel spoznáte v okamihu.
Podložte si nábytok
Ďalšie využitie v domácnosti nájdete, ak máte doma starší a ťažký nábytok. Ak potrebujete manipulovať s ťažkou komodou, podložte ju špongiou. Môžete ju dokonca rozstrihať a prilepiť na spodnú stranu nábytku. Predídete tak poškodeniu podlahy a zároveň ochránite nábytok.