Chlieb budete mať čerstvý až 7 dní. Stačí urobiť tento trik

chlieb

Chlieb je základom našej stravy. Nájdete ho v každom obchode a existuje množstvo druhov. Najdôležitejšia je však jeho čerstvosť a chuť. Bohužiaľ, má tendenciu tvrdnúť alebo plesnivieť. Existuje však niekoľko osvedčených trikov, ktoré vám zabezpečia, že si ho budete môcť vychutnávať oveľa dlhšie, než ste zvyknutí.

Vyberte si správny chlieb

Pri výbere chleba sú kľúčové ingrediencie. Ľahšie sa skladuje hutnejší chlieb s pevnou štruktúrou. Na druhej strane, dlhé špeciálne chleby sú trvanlivé. Majú tendenciu tvrdnúť. Celozrnné výrobky sú tiež vhodnejšie na dlhšie skladovanie ako výrobky z bielej múky.

Naučte sa základy

Ak je vaším cieľom skladovať chlieb čo najdlhšie, vyhnite sa jeho krájaniu. To spôsobí jeho rýchlejšie vysušenie a stvrdnutie. Ak sa nechystáte chlieb rovno zamraziť, krájajte len to, čo potrebujete. Nepoužívajte ani mikroténové vrecká. Tie používajte len vtedy, ak chcete chlieb skladovať v chladničke. Chlieb tak stratí svoju chrumkavosť.

Nezabudnite pozrieť toto:  Celý život ste varili cestoviny zle. Nerobte túto chybu

Najlepší spôsob

Základným spôsobom uchovávania tohto chleba je zabalenie do látkového alebo papierového vrecka. Potom ho skladujte na suchom mieste, ktoré nie je príliš chladné, ale nemalo by byť ani príliš teplé. Skvelým spôsobom je uložiť ho do chlebníka. Vyskúšajte však aj niekoľko vylepšení. Môžete doň zaradiť jablko rozkrojené na dve časti. To zabezpečí čerstvosť chleba. To isté môže urobiť aj zemiak, kúsok cukru alebo stonka zeleru.

Nezabudnite pozrieť toto:  Prečistite si črevá a zlepšite trávenie. Stačí lyžička každé ráno

Mrazenie

Ak zistíte, že nestihnete včas zjesť všetko pečivo, uložte ho do mrazničky. Mrazte len chlieb, ktorý je dobre vychladený pri izbovej teplote. Pred vložením do vrecka je dobré chlieb nakrájať, aby sa neskôr ľahšie rozmrazil. Chlieb stačí vybrať krátko predtým, ako ho budete chcieť zjesť. Chlieb môžete rozmraziť vo vrecku na sporáku alebo ho vybrať z vrecka a nechať rozmraziť na vzduchu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *