Osvedčených trikov v kuchyni nie je nikdy dosť. Dnes vám prezradím rýchly a jednoduchý spôsob, ako skrátiť čas varenia zemiakov. Je to jednoducho geniálne!
Určite so mnou budete súhlasiť, že zemiaky sú veľmi dôležitou súčasťou našej domácej kuchyne. Veď na ich základe sa dá pripraviť celý rad chutných jedál, od ruských knedlí až po zaujímavé nákypy s farebnými prílohami.
Samozrejme, treba tu spomenúť aj ikonické trio bravčové kotlety, dusené zemiaky a musaku. Takémuto jedlu neodolá ani ten najväčší obžerník! O to dôležitejšie je, aby ste zistili, ako zemiaky ohriať za krátky čas. Rýchlejšie to už byť nemôže!
Patent mojej sestry naozaj funguje
Aj keď milujem zemiakové jedlá, vždy ma najviac rozčuľovalo, že zemiaky musíte najprv ošúpať a potom ešte uvariť. Čo zvyčajne trvá 20 až 30 minút. A to je naozaj dlhý čas. Preto častejšie siaham po receptoch s cestovinami, a to ešte viac uprostred náročného týždňa, keď nie je čas doslova na všetko.
Vlastne by som mala napísať „siahla“, pretože v poslednom čase sa niečo zmenilo. A to vďaka mojej sestre, ktorá sa so mnou podelila o geniálny patent. Vďaka jej triku už nevarím zemiaky niekoľko desiatok minút. Naopak, túto kultovú zeleninu dokážem dokonale naservírovať za pár minút. Ako je to možné?
Patent so špáradlami a mikrovlnnou rúrou
Minulý víkend som navštívila svoju sestru, ktorá bola práve uprostred prípravy večere. V jednom momente vzala do ruky zemiak a začala doň pichať špáradlá. Najprv som bol ohromený a sám som sa snažil nájsť logické riešenie situácie. Keď ich však začala obracať a klásť na linku, nevydržal som to a požiadal som ju o vysvetlenie.
Ukázalo sa, že sestra si zo mňa vôbec nerobila žarty. Pichanie špáradiel do zemiakov má hlbší zmysel. Zelenina sa tým okamžite tepelne upraví. Ako? Nuž, zemiaky vloží na drevené konštrukcie do mikrovlnnej rúry na niekoľko minút. A to je naozaj všetko. Po krátkej návšteve kuchynského spotrebiča sú zemiaky úplne uvarené a v dôsledku toho sa jednoducho podávajú s prílohami.
Viem, že na prvý pohľad sa tento nápad môže zdať ako číre šialenstvo. Ale ja som sa o tom presvedčila na vlastné oči a výsledok bol naozaj úžasný! Moja sestra mi ešte poradila, aby som na tento patent použila podobne veľké zemiaky, aby sa uvarili rovnomerne.