Žena ukázala trik, ako uvariť zemiak. Zapichnite do neho špáradlá

zemiak 1
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Osvedčených trikov v kuchyni nie je nikdy dosť. Dnes vám prezradím rýchly a jednoduchý spôsob, ako skrátiť čas varenia zemiakov. Je to jednoducho geniálne!

Určite so mnou budete súhlasiť, že zemiaky sú veľmi dôležitou súčasťou našej domácej kuchyne. Veď na ich základe sa dá pripraviť celý rad chutných jedál, od ruských knedlí až po zaujímavé nákypy s farebnými prílohami.

Samozrejme, treba tu spomenúť aj ikonické trio bravčové kotlety, dusené zemiaky a musaku. Takémuto jedlu neodolá ani ten najväčší obžerník! O to dôležitejšie je, aby ste zistili, ako zemiaky ohriať za krátky čas. Rýchlejšie to už byť nemôže!

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Ako dlho môžete skladovať chlieb v mrazničke

Patent mojej sestry naozaj funguje

Aj keď milujem zemiakové jedlá, vždy ma najviac rozčuľovalo, že zemiaky musíte najprv ošúpať a potom ešte uvariť. Čo zvyčajne trvá 20 až 30 minút. A to je naozaj dlhý čas. Preto častejšie siaham po receptoch s cestovinami, a to ešte viac uprostred náročného týždňa, keď nie je čas doslova na všetko.

Vlastne by som mala napísať „siahla“, pretože v poslednom čase sa niečo zmenilo. A to vďaka mojej sestre, ktorá sa so mnou podelila o geniálny patent. Vďaka jej triku už nevarím zemiaky niekoľko desiatok minút. Naopak, túto kultovú zeleninu dokážem dokonale naservírovať za pár minút. Ako je to možné?

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Ukrajinka ukázala trik, ako mať chlieb čerstvý celé dni

Patent so špáradlami a mikrovlnnou rúrou

Minulý víkend som navštívila svoju sestru, ktorá bola práve uprostred prípravy večere. V jednom momente vzala do ruky zemiak a začala doň pichať špáradlá. Najprv som bol ohromený a sám som sa snažil nájsť logické riešenie situácie. Keď ich však začala obracať a klásť na linku, nevydržal som to a požiadal som ju o vysvetlenie.

Ukázalo sa, že sestra si zo mňa vôbec nerobila žarty. Pichanie špáradiel do zemiakov má hlbší zmysel. Zelenina sa tým okamžite tepelne upraví. Ako? Nuž, zemiaky vloží na drevené konštrukcie do mikrovlnnej rúry na niekoľko minút. A to je naozaj všetko. Po krátkej návšteve kuchynského spotrebiča sú zemiaky úplne uvarené a v dôsledku toho sa jednoducho podávajú s prílohami.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Dajte si kúsok tohto prášku do kávy. Pomáha chudnúť

Viem, že na prvý pohľad sa tento nápad môže zdať ako číre šialenstvo. Ale ja som sa o tom presvedčila na vlastné oči a výsledok bol naozaj úžasný! Moja sestra mi ešte poradila, aby som na tento patent použila podobne veľké zemiaky, aby sa uvarili rovnomerne.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *