Jedzte dve lyžice olivového oleja denne a toto to spraví s vašim telom

olivovy olej

Odborník na výživu apeluje: stačí jedna polievková lyžica pravého olivového oleja denne, aby ste v tele pocítili neuveriteľné zmeny. Čo konkrétne nás čaká, keď sa rozhodneme zaviesť takýto rituál do svojho života?

Hoci to možno mnohých prekvapí, fakty sú nesporné: trh je plný falošného olivového oleja. A podobne ako v prípade medu sa tomuto podlému fenoménu darí dokonca aj u nás. Na rozdiel od toho, čo si možno myslíte, však kúpa „falošného“ nie je len záležitosťou horšej chuti, ale aj jeho oveľa menej ohromujúcich zdraviu prospešných vlastností.

„Falošný“ olej nám teda nedá to, čo originálny výrobok z Talianska, Francúzska alebo Španielska. A aký účinok má na organizmus pravý olivový olej? To nám nedávno povedal doktor Bartek Kulczynski, odborník na výživu populárny na sociálnych sieťach a YouTube. Vďaka jeho slovám budete mať väčšiu chuť naučiť sa rozlišovať pravý olivový olej od falzifikátov!

Ďalší zaujímavý článok zadarmo:  Namiesto vyhadzovania by ju muži mali jesť po kilogramoch. Kôra melóna je zázrak

Odborník na výživu radí: stačí 1 polievková lyžica oleja denne

Už na začiatku svojej nahrávky Dr. Bartek Kulczynski spomenul, že pravý olivový olej, na rozdiel od falošných výrobkov podobných oleju, obsahuje veľmi vysoké množstvo zdraviu prospešných polyfenolov. Ako tieto a ďalšie mikroživiny obsiahnuté v oleji pôsobia na organizmus?

Ako vysvetľuje odborník na výživu, kvalitný olivový olej je predovšetkým nenahraditeľným spojencom ľudského kardiovaskulárneho systému. Jedna polievková lyžica denne znižuje riziko kardiovaskulárnych ochorení o 15 až dokonca 23 percent! Olej tak okrem iného pôsobí proti mŕtvici a ischemickej chorobe srdca.

Ďalší zaujímavý článok zadarmo:  Stačí naliať do kanvice a vodný kameň zmizne úplne sám. Je to veľmi jednoduché

Okrem toho olivový olej chráni cievy pred poškodením, podporuje ich funkciu a blokuje uvoľňovanie prozápalových látok. Polyfenoly obsiahnuté v tomto produkte zabraňujú oxidácii cholesterolu, takže táto chemická látka nespôsobuje aterosklerózu. Naopak, olivový olej má pozitívny vplyv aj na pečeň – zabraňuje jej steatóze.

Na záver nahrávky doktor Bartek Kulczynski pripomenul, že v záujme zachovania výnimočných vlastností olivového oleja by sa mal konzumovať za studena – napríklad ako prísada do šalátov, do šalátov, sendvičových pást alebo aj do smoothies. Každý si určite nájde svoj vlastný spôsob zásobovania organizmu olejom. My si s tým už nemusíme robiť starosti!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *