Zo šupky tohto ovocia urobíte dokonalé hnojivo pre vaše rastliny v záhrade

zahrada sadenie

Každý rok na začiatku záhradkárskej sezóny sa mnohí z nás stretávajú s rovnakým problémom. Aké hnojivo na rastliny si vybrať? Existuje univerzálne riešenie?

Pre všetkých zúfalých záhradkárov máme dobrú správu. Zo zvyškov tohto exotického ovocia si môžete v krátkom čase vyrobiť zdravé hnojivo pre vaše rastliny. Je to jednoduchšie, ako si myslíte.

Existuje univerzálne hnojivo?

Veľa sa hovorí o tom, že hnojivá by mali byť prispôsobené požiadavkám jednotlivých rastlín. Toto hnojivo však môžete bez problémov použiť pre paradajky, kapustu alebo ruže.

Je vyrobené zo zvyškov exotického ovocia. Hoci jeho cena nie je najnižšia, určite sa oplatí do neho investovať. Vaše rastliny sa vám zaň poďakujú.

Ďalší zaujímavý článok zadarmo:  Zlaté pravidla kosenia trávniku, aby ste ho mali ako miliardári pred vilami

Viete, o akom ovocí hovoríme? Je to granátové jablko, resp. jeho neoceniteľná šupka. Málokto vie, že obsahuje celý rad cenných výživových hodnôt.

Prečo sú šupky granátového jablka také cenné?

Šupka granátového jablka obsahuje zlúčeniny, ako sú polyfenoly, horčík, vápnik, draslík, sodík, fosfor, meď, železo a zinok. Vďaka bohatému zloženiu môžu podporiť nielen mnohé rastliny, ale aj v mnohých smeroch.

Prípravky z granátového jablka sa odporúčajú tak na ochranu rastlín pred chorobami, ako aj na posilnenie koreňového systému alebo na zvýšenie odolnosti rastlín voči útokom škodcov.

Ďalší zaujímavý článok zadarmo:  Vôbec to nie je káva, ktorá vyplavuje horčík z tela. Na vine sú iné nápoje

Ako pripraviť hnojivo z granátového jablka?

Hnojivo z granátového jablka pripravíte tak, že z jedného plodu nakrájate čerstvú šupku na kúsky a zalejete ju 2/3 šálky vody. Všetko rozmixujte na hladkú kašu a zrieďte ju v pomere 1:5 s vodou.

Takto pripravená zmes by sa mala používať raz za 2 až 3 týždne. Garantujeme vám, že navrhované tekuté hnojivo nadobro zmení váš prístup k ekologickému pestovaniu.

Granátové hnojivo je ideálne na pestovanie zeleniny, byliniek aj črepníkových rastlín, napríklad: paradajok, brokolice, kapusty, papriky, ruží, šalvie, rozmarínu, bazalky, koriandra, oregana, papradia, filodendronu, aglaonemy, hadovky, figovníka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *