V Nemecku robia zemiakovú kašu takto. Chutí lepšie ako tá naša

zemiakova kasa recept
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Zemiaková kaša je na Slovensku jednou z najobľúbenejších príloh. Jej štruktúra a chuť sú jednoducho neodolateľné. Ako sa pripravuje zemiaková kaša v Nemecku? Sú zemiaky zdravé? A existuje niekto, kto by ich radšej nejedol?

Recept na pravé kartoffelbrei

Čo si pripravíme?

  • Zemiaky
  • maslo (10-12 g masla na 100 g neolúpaných zemiakov)
  • teplé mlieko
  • soľ
  • mletý muškátový oriešok
Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Prečo je dobré dať si pravidelne horkú čokoládu? Telo vám poďakuje

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kúsky. Potom ich dajte variť do hrnca s neosolenou vodou a varte o niečo dlhšie, 30-45 minút. Zemiaky scedíme. Do ešte teplých zemiakov pridajte maslo, soľ, muškátový oriešok a teplé mlieko. Najprv ich roztlačte škrabkou na zemiaky a potom krátko rozmixujte ručným mixérom. Podávajte s mäsovými pokrmami. Zemiaková kaša vydrží v chladničke vo vzduchotesnej nádobe až 3 dni. Ohrievajte vo vodnom kúpeli, nemrazte.

Sú zemiaky zdravé?

Áno, ale nič by sa nemalo preháňať. Zemiaky sú dôležitým zdrojom vitamínov C a B6, kyseliny listovej a draslíka. Ich šupka obsahuje antioxidanty a ďalšie cenné živiny. Zemiaky znižujú krvný tlak a pomáhajú nám schudnúť,

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Čo robiť, ak do domu udrie blesk a ktoré spotrebiče vypnúť počas búrky

Pozor na hranolky a chipsy

Keď hovoríme o zdravotných prínosoch zemiakov, určite nemáme na mysli čipsy a chipsy. Tie sa síce vyrábajú zo zemiakov, ale ani zďaleka nie sú zdravou zeleninou. Podporujú obezitu, srdcové choroby a cukrovku.

Kto by nemal jesť zemiaky?

Ak sú varené alebo pečené zemiaky také zdravé, existuje niekto, komu ich konzumácia neprospieva? Áno, ale ide o výnimočné prípady. Ľudia, ktorí sú alergickí na patatín, jednu z hlavných bielkovín v zemiakoch, by sa mali konzumácii zemiakov rozhodne vyhnúť. Aj ľudia s cukrovkou by mali obmedziť ich konzumáciu, pretože zemiaky majú veľmi vysoký obsah sacharidov.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Vložte kocku do vázy s narcismi. Vydržia oveľa dlhšie

Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Redakcia Plénum.sk

2 Replies to “V Nemecku robia zemiakovú kašu takto. Chutí lepšie ako tá naša

  1. Čo je nemecké je lepšie a basta! Akurát jediný rozdiel v tom ako sa robí na Slovensku je muškátový orech… Zemiaky sú podľa mňa dosť sladké aj bez roho

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *