Kto by nemal rád čerstvý a chrumkavý chlieb na raňajky? Nie vždy však máme čas bežať do pekárne. Ako si rýchlo osviežiť chlieb? Vďaka týmto trikom si budete môcť kedykoľvek vychutnať mäkký a chutný chlieb.
Máte veľa starého chleba a neviete, čo s ním? V žiadnom prípade ho nevyhadzujte do koša. Ak si lámete hlavu nad tým, ako osviežiť chlieb, prichádzame vám na pomoc. Nie vždy je neochutený chlieb pokazený, takže namiesto plytvania peniazmi a lietania do obchodu použite tieto dômyselné triky.
Ako osviežujete svoj chlieb? Tu je niekoľko osvedčených trikov, vďaka ktorým bude starý chlieb opäť chrumkavý.
Ak máte v chlebníku zatuchnutý chlieb, nič nie je stratené. Stačí ho mierne navlhčiť vodou, zabaliť do alobalu a vložiť do rúry vyhriatej na 150 stupňov. Pečte ho 10 až 15 minút a keď ho vyberiete, bude mäkký, čerstvý a chrumkavý, akoby práve vyšiel z pekárne. Ďalším trikom je umiestniť do rúry misku s vodou.
Chlieb položte na hornú poličku a pečte pri teplote 150 stupňov približne hodinu. Ako osviežiť chlieb v mikrovlnnej rúre? Táto metóda je oveľa rýchlejšia ako tá, pri ktorej sa používa rúra, ale lepšie sa osvedčí pri rožkoch alebo plátkoch chleba.
Chlieb potrite mliekom pomocou štetca a vložte ho na 15 sekúnd do mikrovlnnej rúry. Podobne funguje aj zabalenie chleba alebo žemle do namočenej papierovej utierky a vloženie do mikrovlnnej rúry na 10 sekúnd.
Ako skladujete chlieb, aby sa nevysušil? Dodržiavajte tieto pravidlá a zostane dlhšie čerstvý
Je dôležité správne skladovať chlieb, aby rýchlo nesplesnivel a nevyschol. Mal by sa skladovať na suchom mieste. Najlepšie v drevenom alebo nerezovom chlebníku. Okrem toho môžete chlieb vložiť do plátenného vrecka.
Chlieb by sa nemal uchovávať vo fólii, pretože sa môže zahmlievať a vo vnútri sa môže hromadiť vlhkosť, od ktorej je už len kúsok k vzniku plesne. Chlieb by sa tiež nemal skladovať v chladničke.