Dobrý bochník chleba je základom väčšiny kuchýň. Je frustrujúce, keď sa zrazu stane zatuchnutým skôr, ako by mal. Ako skladovať chlieb, aby vydržal dlhšie čerstvý? Stačí použiť rovnako obľúbený výrobok.
Napriek všetkým pôžitkom, ktoré chlieb prináša, napríklad ako sendvič alebo príloha, má veľkú nevýhodu. Hovorím o jeho krátkej trvanlivosti. Či už je kúpený v obchode, z pekárne alebo doma vyrobený, chlieb zostáva dlhšie čerstvý, keď je v relatívne uzavretom prostredí, pretože cirkulácia urýchľuje proces čerenia. Ukazuje sa, že existujú aj niektoré málo známe triky, o ktorých ste možno nevedeli a ktoré vám pomôžu ušetriť peniaze.
Ako predĺžite čerstvosť svojho chleba? Investujte do chlebníka alebo vzduchotesnej nádoby na chlieb
Používanie chlebníka, ktorý je nepochybne najklasickejším spôsobom skladovania chleba, je spoľahlivým spôsobom, ako predĺžiť životnosť vašich bochníkov. Funguje lepšie ako vzduchotesná nádoba, pretože umožňuje priechod vzduchu a zabezpečuje dokonalú rovnováhu medzi prúdením vzduchu a vlhkosťou, takže chlieb sa nerozmočí ani nevysuší, čo sa môže stať v uzavretej plastovej nádobe.
Môže tiež zadržať časť svetla, ktoré by ho vysušilo, ak je v priehľadnom vrecku. Dobrou voľbou sú aj ľanové vrecká.
Šikovný spôsob, ako predĺžiť čerstvosť chleba. Všetko, čo potrebujete, je… cukor
Všetky najlepšie veci v živote sú pominuteľné. To isté platí aj pre dokonale mäkký bochník čerstvo upečeného chleba, ktorý vydrží 2 až 3 dni. Našťastie to tak vôbec nemusí byť. Riešením je cukor, presnejšie kocky z neho vytvorené. Tento výrobok predlžuje čerstvosť chleba.
Stačí, ak do chlebníka alebo do nádoby na chlieb, do ktorej ste vložili nakrájaný chlieb, vložíte 2-3 kocky cukru. Cukor bude pôsobiť ako konzervačný prostriedok, ktorý absorbuje vlhkosť, takže je skvelý na zabránenie vzniku plesní. V prípade potreby nezabudnite zmraziť aj prebytočný chlieb.