Chcete pripraviť nadýchané palacinky? Zabudnite na pridávanie mlieka

palacinky bez mlieka
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Najnadýchanejšie palacinky na svete, ktoré sa rozplývajú v ústach? Dokážete to! Stačí sa vzdať mlieka a nahradiť ho iným výrobkom. Cesto bude mäkké a mimoriadne chutné. Môžu si ho vychutnať aj tí, ktorí trpia intoleranciou laktózy.

Máte chuť na palacinky, ale v chladničke nie je mlieko? Bez neho predsa nič nepôjde! Čo ak vám povieme, že ho nepotrebujete?

Zvážme aj inú situáciu. Chcete si urobiť chutné palacinky, ale po mlieku sa cítite zle. Vzdáte sa teda tohto nápadu a obídete chuť. Máme pre vás riešenie. Z troch ingrediencií si pripravíte palacinky nadýchané ako obláčik. Mlieko medzi nimi nenájdete

Aké sú náhrady mlieka?

Ako prvé vám napadnú všetky bezlaktózové výrobky vrátane mlieka. Do palaciniek môžete pridať trochu prírodného alebo gréckeho jogurtu. Zaujímavou alternatívou je smotana (môžete ju zriediť s vodou v pomere 1:1).

Veľmi dobrým nápadom sú rastlinné nápoje, napríklad mandľový, kokosový alebo ovsený nápoj. Ak sú sladené, používame ich na sladké palacinky. Na slané palacinky uprednostňujeme nápoje bez pridaného cukru.

Ako pripraviť palacinky bez mliečnych výrobkov?

Hneď na začiatku si pripravte suroviny:

  • Pripravte si 1 šálku múky,
  • 1 1/4 šálky vody,
  • dve vajcia,
  • lyžičku cukru,
  • štipku soli,
  • 1,25 lyžice olivového oleja.

Postup:

  • V miske zmiešame múku, vodu a vajcia. Hneď potom pridajte cukor a soľ (ak chcete urobiť suché palacinky, cukor vynechajte).
  • Cesto vložte na pol hodiny do chladničky. Počas tejto doby odpočinie a získa správnu konzistenciu.
  • Na panvicu nalejte trochu oleja alebo olivového oleja (môžete ho rozotrieť kuchynskou utierkou). Dobre ho rozohrejte, aby ste doň mohli naliať cesto. Ak to neurobíte, palacinka sa môže roztrhnúť.
  • Palacinky smažte z oboch strán dohneda. Bude to trvať niekoľko minút. Opatrne ich preložte na tanier.
  • Palacinky podávajte s vašou obľúbenou prílohou. Ideálny je džem alebo čokoládový krém. Môžete ich tiež ozdobiť ovocím. Ak nie ste fanúšikom sladkých polev, pripravte si náplň, napríklad špenát alebo syr a huby.

Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Volám sa Mgr. Kamil Selecký a študoval som históriu na Fakulte humanitných vied v Banskej Bystrici. Písaniu sa venujem amatérsky od roku 2018, no za ten čas som si našiel vlastný štýl a publikum, ktorému ponúkam najmä praktické rady pre bežných ľudí – od záhradkárskych tipov, cez triky do domácnosti, až po zdravé a jednoduché recepty. Verím, že aj malé zlepšenia v každodennom živote môžu priniesť veľký rozdiel. Okrem písania pracujem ako grafik a marketér na voľnej nohe. Marketingu som sa venoval aj počas zamestnaní pre viaceré firmy, no dnes ma napĺňa sloboda kreativity a vlastné projekty, vrátane práce na sociálnych sieťach. Vo voľnom čase si rád zahrám amatérsky futbal, pracujem v záhrade alebo skúšam niečo nové, čo by mohlo zaujať aj mojich čitateľov. Píšem pre ľudí, ako som ja – zvedavých, praktických a s chuťou objavovať jednoduché, no užitočné riešenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *