Najnadýchanejšie palacinky na svete, ktoré sa rozplývajú v ústach? Dokážete to! Stačí sa vzdať mlieka a nahradiť ho iným výrobkom. Cesto bude mäkké a mimoriadne chutné. Môžu si ho vychutnať aj tí, ktorí trpia intoleranciou laktózy.
Máte chuť na palacinky, ale v chladničke nie je mlieko? Bez neho predsa nič nepôjde! Čo ak vám povieme, že ho nepotrebujete?
Zvážme aj inú situáciu. Chcete si urobiť chutné palacinky, ale po mlieku sa cítite zle. Vzdáte sa teda tohto nápadu a obídete chuť. Máme pre vás riešenie. Z troch ingrediencií si pripravíte palacinky nadýchané ako obláčik. Mlieko medzi nimi nenájdete
Aké sú náhrady mlieka?
Ako prvé vám napadnú všetky bezlaktózové výrobky vrátane mlieka. Do palaciniek môžete pridať trochu prírodného alebo gréckeho jogurtu. Zaujímavou alternatívou je smotana (môžete ju zriediť s vodou v pomere 1:1).
Veľmi dobrým nápadom sú rastlinné nápoje, napríklad mandľový, kokosový alebo ovsený nápoj. Ak sú sladené, používame ich na sladké palacinky. Na slané palacinky uprednostňujeme nápoje bez pridaného cukru.
Ako pripraviť palacinky bez mliečnych výrobkov?
Hneď na začiatku si pripravte suroviny:
- Pripravte si 1 šálku múky,
- 1 1/4 šálky vody,
- dve vajcia,
- lyžičku cukru,
- štipku soli,
- 1,25 lyžice olivového oleja.
Postup:
- V miske zmiešame múku, vodu a vajcia. Hneď potom pridajte cukor a soľ (ak chcete urobiť suché palacinky, cukor vynechajte).
- Cesto vložte na pol hodiny do chladničky. Počas tejto doby odpočinie a získa správnu konzistenciu.
- Na panvicu nalejte trochu oleja alebo olivového oleja (môžete ho rozotrieť kuchynskou utierkou). Dobre ho rozohrejte, aby ste doň mohli naliať cesto. Ak to neurobíte, palacinka sa môže roztrhnúť.
- Palacinky smažte z oboch strán dohneda. Bude to trvať niekoľko minút. Opatrne ich preložte na tanier.
- Palacinky podávajte s vašou obľúbenou prílohou. Ideálny je džem alebo čokoládový krém. Môžete ich tiež ozdobiť ovocím. Ak nie ste fanúšikom sladkých polev, pripravte si náplň, napríklad špenát alebo syr a huby.