Ako vyčistiť staré plechy na pečenie? Mnohí ľudia siahajú po prostriedkoch zakúpených v obchode, ktoré však niekedy nemajú požadovaný účinok. Namiesto toho siahnite po poriadne veľkej cibuli. Rýchlo zistíte, že neobvyklá metóda stojí za vyskúšanie.
Už ste niekedy posypali cibuľu cukrom? Účinok sa môže zdať trochu zvláštny, ale má veľkolepé výsledky. Málokto si uvedomuje, že nenápadná zelenina môže byť skvelým pomocníkom pri čistení plechov rúry, ktoré sa rýchlo zašpinia mastnotou a pripálenými zvyškami jedla.
Mnohí si uvedomujú, že nedostatočné pravidelné čistenie vedie k veľkým ťažkostiam pri odstraňovaní tohto problému a navyše sa povrch môže časom pokryť hrdzou. Našťastie na to môžete rýchlo zabudnúť a bez toho, aby ste museli plechy na pečenie vyhodiť do odpadu. Stačí na to jednoduchý trik.
Cibuľu posypem cukrom. V okamihu sa zbavím problému
Mnohí ľudia zistili, že profesionálne, chemické prostriedky na čistenie plechov rúry od nečistôt a hrdze často nemajú požadovaný účinok. Preto sa oplatí požiadať o pomoc domáce prostriedky, ktoré má väčšina z nás doma. Sú nielen lacné, ale aj ekologické a často aj vhodné pre alergikov. Čo by ste mali robiť?
Vyberte si čerstvú, veľkú cibuľu plnú šťavy a prekrojte ju na polovicu. Zeleninu posypte kryštálovým cukrom a sebavedomým pohybom ňou potrite hrdzavý plech na pečenie. Nakoniec predmet opláchnite čistou vodou a utrite do sucha. Prečo to funguje? Všetko vďaka kyslému pH cibule, vďaka ktorému je šťava účinným prostriedkom proti hrdzi. Ak nemáte silu alebo chuť drhnúť, môžete použiť aj inú metódu.
Nastrúhajte ju na strúhadle a položte na plech na pečenie. Domáca kaša bude pôsobiť ako prírodný odstraňovač hrdze
Drhnutie plechu na pečenie cibuľou a cukrom si môže vyžadovať veľa sily a času, preto namiesto toho môžete vyskúšať aj trochu iný spôsob. Stačí nastrúhať zeleninu, spojiť ju s lyžicou cukru a kašu rozotrieť na škvrny od hrdze. Počkajte približne dve hodiny, aby látky z cibule mohli správne pôsobiť, a nakoniec plech umyte a utrite do sucha. Tento trik môžete použiť aj na hrdzavé nože.