Do masla sa pridajú červy, aby sa ušetrilo. Výrobcovia sľubujú, že rozdiel nepoznáte

maslo hmyz jedlo
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Podľa mnohých odborníkov je súčasná spotreba živočíšnych produktov úplne neudržateľná. Na planéte je čoraz viac ľudí a nie je možné ich všetkých takto nakŕmiť bez toho, aby sme úplne neznehodnotili životné prostredie, ktoré je v súčasnosti veľmi ohrozené. V niektorých krajinách už napríklad začali vyraďovať kravy, pretože produkujú príliš veľa emisií.

Pripravte sa na zmenu

Umožňuje to aj skutočnosť, že sa objavujú najrôznejšie alternatívy stravovania. Existujú názory, že súčasný príklon k živočíšnej strave bol dočasným trendom, ktorý sa zvráti. Čoraz častejšie sa hovorí o prechode na rastlinnú stravu. Dokonca aj rýchle občerstvenie, ako napríklad Burger King, už ponúka takéto výrobky.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
V Chorvátsku ľudia natočili obrovského žraloka. Bol väčší ako ich loď

Veľkým trendom je dnes aj konzumácia hmyzu. To, že ste proti tomu, je len stará myšlienka, ktorá sa časom určite rozptýli. Vedci už totiž testujú špeciálne maslo, v ktorom značnú časť tvorí tuk vyrobený rozomletím lariev hmyzu.

Výroba takéhoto tuku je viac ako jednoduchá. Hmyz sa rozdrví veľkým mixérom a pomocou odstredivky sa oddelí tuk, ktorý by sa dal prirovnať k maslu. Nejde o teoretické testy. Tento tuk sa nielen vyrobil, ale dokonca sa z neho upiekol koláč, ktorý sa podával ľuďom. Tí mali povedať, ako im chutí a či vedia rozoznať rozdiel.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Do Európy o pár dní príde extrémna búrka, ktorá spôsobí záplavy

Nechutí zle

A dospelo sa k niekoľkým zaujímavým záverom. Ak sa použijú tri štvrtiny masla a jedna štvrtina hmyzieho tuku, spotrebiteľ vôbec nič nerozozná. Až keď sa tento tuk a maslo znížili na polovicu, zákazníci začali hlásiť, že žemľa predsa len chutí zvláštne.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Už sa vie rok, kedy má Putin zaútočiť na Európu, varuje nemecký generál

Asi nie je prekvapujúce, že výroba takéhoto tuku má veľké výhody. Nepotrebujete žiadne veľké pastviny ani stajne, spotreba vody je minimálna a nevznikajú žiadne emisie. Okrem toho sa v Európe dajú ľahko chovať červy a kto vie, možno starý kontinent v budúcnosti nájde v tejto komodite niečo, v čom bude vynikať, keď teraz zlikvidoval svoj automobilový priemysel a tvrdo ide po tradičných poľnohospodároch.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Redakcia Plénum.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *